Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Tuinplanten

Met tuinplanten in Lokeren bent u verzekerd van een mooi ingerichte tuin waar u het hele jaar door van kunt genieten. Van sterke, winterharde tuinplanten tot tropische tuinplanten die prachtig bloeien: Interflower in Lokeren, nabij Dendermonde, Aalst, Gent en Sint-Niklaas, biedt goedkope tuinplanten die in geen enkele tuin zullen misstaan. Bekijk onze collectie tuinplanten en ontdek wat onze planten voor uw tuin kunnen betekenen.

Koop tuinplanten bij Interflower

Een omheining van buxussen met hortensia’s in het midden, of een border vol met violen en een prachtige vlinderstruik: tuinplanten kunnen in geen enkele tuin ontbreken! Gelukkig vindt u bij Interflower in Lokeren een groot aanbod aan tuinplanten, zowel eenjarige als meerjarige planten.

Eénjarigen en vaste planten

Het voordeel van combineren van vaste planten met éénjarige planten is dat u het onderhoud goed kunt verdelen. Eénjarigen vervangt u elk jaar (of niet) en vaste planten komen elk jaar weer terug. Vaste planten hebben een minder veeleisende verzorging. Het enige wat u hoeft te doen, is de plant snoeien. Meer weten over éénjarigen en vaste planten? Kom langs in Lokeren.

Tuinplanten - Interflower

Geurende tuinplanten

Naast de kleur, vorm en grootte van de plant, is het ook leuk om planten uit te kiezen op hun geur. Zo hebben veel tuinliefhebbers een roos in de tuin vanwege de heerlijk zoete geur. Niet elke soort geurt even sterk. Kies daarom een rozensoort die sterk geurt, zoals de Rosa Gallica en de Rosa Rugosa. Andere heerlijk geurende tuinplanten zijn:

 • Viburnum
 • Kattenkruid
 • Kaapse Jasmijn
 • Lavendel
 • Rozemarijn

Rosa Galicia - Interflower

Bloeiende en groene tuinplanten in Lokeren

Tuinplanten kopen in Lokeren is dé manier om uw woning op te fleuren. Onze tuinplanten in Lokeren zijn zeer divers en in verschillende groottes verkrijgbaar:

 • bloeiende tuinplanten: bloeiende planten als hortensia’s, geraniums en bloeiende heesters als de vlinderstruik betoveren uw tuin met hun kleuren en geuren. Bovendien trekken ze vlinders en bijen aan, waardoor uw tuin gevuld is met leven;
 • grote tuinplanten: grote struiken zoals de buxus en de grote maagdenpalm zijn niet alleen prachtige blikvangers in de tuin, maar zorgen ook voor een natuurlijke afscheiding, zodat de tuin een dynamische uitstraling krijgt. Ook een struik vol rozen zal zeker een stralende toevoeging zijn aan uw tuin;
 • groene tuinplanten; andere mooie tuinplanten als de Hedera en de klimop verrassen u met hun vrolijke bladeren.

Heeft u advies nodig over welke tuinplanten het goed doen in uw achtertuin? Vraag onze medewerkers gerust om hulp. Zij verzekeren u van handige tips en goede ideeën. Heeft u niet zulke groene vingers? Bekijk onze makkelijke tuinplanten die niet zo veeleisend zijn. Bent u wel toe aan een uitdaging? Kijk dan naar onze tuinplanten die wat extra verzorging nodig hebben, maar daarvoor in de plaats ook prachtig bloeien. 

Bloembollen en zaden

Zelf bollen in de tuin planten geeft een heel bijzonder gevoel als de bollen eenmaal opkomen. In het voorjaar verrassen fel gekleurde narcissen, krokussen en blauwe druifjes u. Het leuke aan voorjaarsbollen is dat ze het jaar erop gewoon weer opkomen! Wilt u naar bloembollen ook zelf planten zaaien in de volle grond? Dit vereist wel wat kennis van zaaien, maar is super leuk en leerzaam. Het weer beïnvloedt de groei van de zaden. Daardoor is voorzaaien erg handig, vooral als u een moestuin heeft.

Klimplanten

Voor het bedekken van een kale muur of schutting zijn klimplanten ideaal. Binnen no time nemen ze de ruimte over. Sommige planten hebben ondersteuning nodig bij het klimmen, zoals de

 • clematis,
 • kamperfoelie,
 • wisteria,
 • klimroos.

De klimop en wingerd vliegen zonder hulp de hoogte in. Een voorwaarde is wel dat ze genoeg zon krijgen. Plant klimplanten daarom op een zonnige plek in de tuin!

Clematis - Interflower

Alle tuinplanten bekijken

Bij Interflower vindt u nog veel meer tuinplanten, waaronder schaduwplanten en planten die gek zijn op zon. Wij adviseren u graag over de juiste plant voor elke plek in de tuin. U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Lokeren, nabij Gent en Sint-Niklaas.

Tuinplanten kopen in Lokeren

Wilt u onze tuinplantenafdeling met alle soorten tuinplanten bekijken? Bezoek ons tuincentrum in Lokeren en laat u inspireren en informeren over ons assortiment tuinplanten. Ons frisse, grote shoppingcenter biedt alles voor in de tuin en in huis. Interflower is het gezelligste tuincentrum voor al uw tuinplanten, bomen, heesters en bloembollen. Meer informatie over tuinplanten? Kom langs bij ons tuincentrum in Lokeren, nabij Dondermonde, Moerbeke, Zele, Temse, Beveren, Wetteren, Aalst, Lede, Lochristi en Hamme of neem contact met ons op.

Contact opnemen?

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij zijn per telefoon of per mail te bereiken.

Bel ons tuincentrum

Stuur een e-mail

Open filters Sluit filters

Producten filter