Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Rozen

Rozen kopen nabij Destelbergen? Kom naar Tuincentrum Interflower in Lokeren! Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Benieuwd naar onze top 5 populaire rozen én een stappenplan om te snoeien? Lees dan snel verder!
 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Verschillende soorten rozen: ontdek ons aanbod!

Er zijn verschillende rozen die allemaal weer een geheel andere uitstraling geven aan uw tuin.

 • Struikroos: grootbloemige en trosrozen komen veel voor in perken en parken.
 • Stamroos: wordt ook wel gezien als een klein boompje met prachtige bloemen, de rozen groeien op één stam.
 • Klimroos: deze soort heeft wat extra begeleiding nodig om goed omhoog te groeien, dit komt omdat de roos zicht niet vanzelf hecht. 
 • Bodembedekkende rozen: Bedek uw border met rozen en geniet van prachtige kleuren. Bovendien zijn vlinders dol op rozen, u helpt de biodiversiteit in de tuin dus ook een handje.

Wij helpen u uiteraard bij het maken van een keuze, dus kom gerust langs in ons tuincentrum voor meer informatie! Ons personeel hoort graag wat uw wensen zijn en adviseert u welke roos het beste bij u past. Er is altijd wel een geschikte roos voor u, vraag naar de mogelijkheden of laat u verrassen.

Tuincentrum Interflower | Rozen

Top 3 populaire rozen voor in de tuin

Benieuwd naar onze populaire rozen voor in de tuin? Dit is onze top 3:

 1. 'Iceberg' (Floribunda): Deze stamroos is geliefd om zijn overvloedige witte bloemen en lange bloeiperiode. Het is een betrouwbare keuze voor tuinen vanwege zijn weerstand tegen ziekten en plagen.
 2. 'Gertrude Jekyll' (Engelse Roos): Deze struikroos staat bekend om zijn prachtige, sterk geurende roze bloemen. Het is een favoriet onder tuiniers vanwege zijn rijke bloei en gezonde groei.
 3. 'New Dawn' (Hybride Theeroos): 'New Dawn' is een van de meest populaire klimrozen vanwege zijn overvloedige lichtroze bloemen en sterke geur. Het is een winterharde en gezonde roos die goed groeit in verschillende klimaten.

Tuincentrum Interflower | Rozen

Tips voor het snoeien van rozen

Stelt u zich voor: een tuin vol kleurrijke rozen die uw hart veroveren. Maar wist u dat het geheim achter die weelderige bloei ligt in het juist snoeien van deze bloemen? Wij geven u graag een aantal tips:

 1. Kies het juiste moment: Snoei rozen in het late winter- of vroege voorjaarsseizoen, net voordat de nieuwe groei begint.

 2. Verwijder dode of beschadigde takken: Begin met het verwijderen van alle dode, zieke of beschadigde takken. Snoei ze terug tot net boven een gezonde knop of naar de basis van de plant.

 3. Dun de plant uit: Verwijder dunne, zwakke takken om de luchtstroom te bevorderen en de plant te helpen gezonder te groeien.

 4. Snoei kruisende takken: Als takken elkaar kruisen, kan dit leiden tot wrijving en ziektes. Snoei één van de kruisende takken terug tot aan de basis, zodat de andere vrij kan groeien.

 5. Snoei voor vorm en grootte: Geef de rozenstruik de gewenste vorm door takken in te korten tot ongeveer een derde van hun oorspronkelijke lengte. Dit bevordert ook een compacte groei en meer bloemen.

 6. Maak schone sneden: Gebruik scherpe, schone snoeischaar om te voorkomen dat de takken scheuren of ziektes verspreiden. Snoei altijd net boven een naar buiten gerichte knop.

 7. Behandel snoeiwonden: Breng een laagje tuinwas aan op de snoeiwonden om ze te beschermen tegen ziektes en plagen.

 8. Ruim op: Verwijder alle snoeiafval en ruim het gebied rond de rozenstruik op om te voorkomen dat ongedierte zich nestelt.

Door deze stappen te volgen, kunt u uw rozenstruiken gezond, gelukkig en vol bloemen houden!

Tuincentrum Interflower | Rozen

Kom langs bij Tuincentrum Interflower voor rozen

Advies nodig over rozen voor uw tuin nabij Destelbergen? Kom naar Interflower in Lokeren en onze groenspecialisten helpen u graag verder. Bellen of mailen kan natuurlijk ook naar info@interflower.be of +32 934 806 03.Graag tot ziens bij tuincentrum Interflower!

Bekijk openingsuren

 

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?