Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Krabpalen

Met katten zijn krabpalen onmisbaar in huis. Een krabplank aan de muur of uitgebreid klimmeubel met genoeg krabmogelijkheden: zoek de handigste krabpaal voor uw kat en uzelf!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Het is natuurlijk gedrag voor katten om hun nagels te scherpen aan een voorwerp waar ze goed grip hebben. Dit doen ze soms ook om hun geur achter te laten en om te rekken en strekken. Natuurlijk is het niet erg prettig als de bank of de eettafelstoelen hiervoor gebruikt worden. Zet daarom een krabpaal op een plek in huis waar de kat er goed bij kan.

Hoe krabt uw kat?

Niet iedere kat scherpt zijn nagels op dezelfde manier: sommige katten doen dit horizontaal, op bijvoorbeeld een vloerkleed en andere katten doen dit liever verticaal. Kies op basis van de krabvoorkeur van uw kat de krabpaal of krabplank uit. Als uw kat graag aan de deurmat krabt is er een kleinere kans dat hij ook in een verticale krabpaal zijn nagels zet.

Een krabpaal kopen

Een krabpaal kopen is niet zomaar gedaan, er zijn een aantal dingen waar u aan kunt denken bij het aanschaffen van een krabpaal, bijvoorbeeld hoeveel katten er in huis zijn. Als er genoeg ruimte in huis is, maakt het uiteraard niet uit hoe groot de krabpaal is. In een krabpaal groter dan 160 cm kan uw kat de hoogte in en veel klimmen, deze krabpalen hebben vaak ook leuke extra’s zoals hangmatjes en ligplekken. Een grote krabpaal goedkoop aanschaffen is goed voor de portemonnee, maar deze kunnen instabiel zijn en niet geschikt voor grote katten. Zorg daarom dat de krabpaal voor grote katten stevig genoeg is.

Nog meer krabmogelijkheden

Naast krabpalen verkopen we bij Interflower nog meer krabvoorwerpen voor katten, waaronder:

  • Krabmatten;
  • Krabtonnen;
  • Krabplanken.

Krabmatten en krabplanken zijn erg handig als u minder ruimte heeft in huis. U kunt een krabplank van sisal aan de muur bevestigen, of een platte krabplank op de vloer leggen. Ook zijn er krabplanken van karton, deze zijn vaak wat goedkoper dan krabplanken van sisal maar net zo effectief. Sommige katten geven de voorkeur aan dit materiaal. Het voordeel van een krabton is dat deze erg stevig zijn en daardoor niet snel omvallen. U kunt uw kat ook laten wennen aan de krabpaal door de krabpaal op een plek neer te zetten waar deze goed bereikbaar is, of ergens waar uw kat uit het raam kan kijken. Op deze manier is de krabpaal ook een plek om tot rust te komen!

Krabpaal in het interieur

Tegenwoordig zijn er ook krabpalen die, net als kattenbakken, prima bij het interieur aansluiten. De meeste krabpalen zijn afgewerkt met stof, zodat uw kat er ook comfortabel op kan liggen. De kleur varieert van wit en beige tot zwart. Tip: kies de krabpaal in de kleur van uw kat, dan vallen de kattenharen minder op.

Meer kattenbenodigdheden

Bij Interflower verkopen wij nog meer producten voor katten, waaronder kattenvoer van de merken Vitakraft en Felix, kattenbakken en kattenmanden van Lief! en nog veel meer. Bekijk ons assortiment of kom langs bij ons tuincentrum en laat u adviseren in onze dierenwinkel in Lokeren!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?