Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Kattenvoerbakken

Soms kunnen katten er een rommeltje van maken tijdens het eten. Met een stevige voerbak en drinkbak voorkomt u in ieder geval dat de bak wordt omgegooid. Zoek de juiste voerbak voor uw kat!

Open filters Sluit filters

Producten filter

De keuze van een voerbak voor katten lijkt simpeler dan het is. Voerbakjes voor katten uit uw keukenkastje zijn vaak niet geschikt, omdat deze een hoge rand hebben. Kattenvoerbakken hebben een lage rand, zodat de snorharen van de kat niet tegen de voerbak botsen. Soms kan een schaaltje nog beter zijn. Misschien wilt u wel dat de kleur van de kattenvoerbak aansluit bij uw eigen inrichting, of bij de kleur van de kattenbak?

Verschillende materialen van de voerbak

Voerbakken voor katten zijn er in verschillende materialen met elk hun eigen voor- en nadelen:

  • Kunststof
  • Roestvrijstaal
  • Aluminium
  • Keramiek

Kunststof voerbakken zijn licht en goedkoop, makkelijk mee te nemen dus en ze kunnen ook in de vaatwasser. Roestvrijstalen bakken gaan lang mee, bakken met een rubberen rand blijven ook goed staan. Qua uitstraling kunt u beter voor een kunststof of keramieken voerbak gaan. Voerbakken van keramiek zijn zwaar en kunnen niet snel omgegooid worden, wel zijn ze wat prijziger dan andere materialen en gaan ze eerder stuk als ze vallen.

Voerautomaten

Met een voerautomaat voorkomt u dat uw kat te veel in één keer eet. U kunt een voerautomaat ook gebruiken om op vaste tijdstippen eten te geven, als u bijvoorbeeld niet thuis bent. Voerautomaten zijn er in verschillende formaten, zo is een grotere voerautomaat geschikt als u meer katten heeft. Deze voerbakken zijn overigens ook prima te gebruiken voor honden. Een voerautomaat kan zowel gebruikt worden voor brokken als vers water. 

Drinkfonteinen

Altijd vers water voor uw kat: daar zorgt een drinkfontein voor. Sommige katten zijn gek op drinken uit de kraan, maar dat is niet altijd even handig of hygiënisch. Vers water moet altijd aanwezig zijn, vooral als uw kat alleen brokken eet. Een drinkfontein brengt water in beweging en filters het oude water. De fontein bestaat uit een waterreservoir, een pomp en een filter. Maak regelmatig het filter schoon, of vervang het, zodat de drinkfontein het water schoon kan houden. Sommige drinkfonteinen kunnen geluid maken, als u zich hieraan stoort kunt u ook een stille drinkfontein kopen.

Accessoires kattenvoerbakken

Voor knoeiende katten kan het handig zijn om de voerbakken en drinkbakken op een placemat te zetten. Een placemat is natuurlijk makkelijker schoon te maken dan de vloer. Placematten onder voerbakken verkopen wij met leuke afbeeldingen! Bewaar de kattenbrokken in een handige voorraadbox zodat het kattenvoer niet uitdroogt.

Merken kattenvoerbakken

Wij verkopen kattenvoerbakken van onder andere de merken PetSafe en Lief! In het assortiment vindt u de PetSafe eatwell waarmee u uw kat automatisch van 5 maaltijden kunt voorzien. Het eetmoment kunt u 2 dagen van tevoren instellen. Ook verkopen wij drinkfonteinen van kunststof en roestvrijstaal van PetSafe. De voerbakken van Lief! hebben vrolijke kleuren en patronen. Bekijk ook ons assortiment kattenvoer, voor elk type kat hebben wij kattenvoer van hoge kwaliteit en de juiste voedingswaarden.

 

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?