Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Knaagdierenvoer

Voer kopen voor uw konijn, cavia, muis en alle andere knaagdieren doet u bij Interflower! Bij ons vindt u ook hooi, stro en snacks voor uw knaagdier.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Elk knaagdier heeft zo zijn eigen voedingsvoorkeuren, cavia’s kunnen bijvoorbeeld niet zelf vitamine C aanmaken, dit halen ze dus uit hun eten. Hamsters, ratten en muizen hebben naast plantaardige voeding ook genoeg eiwitten nodig. Voor konijnen is het belangrijk dat het eten niet te veel calcium bevat. Elk knaagdier heeft voldoende hooi nodig voor de vezels, en natuurlijk een drinkfles of bak met vers water. Kies dus de juiste voeding voor uw knaagdier!

De basis van konijnenvoer en caviavoer

Het dieet van konijnen en cavia’s bevat ten eerste genoeg hooi en vers voer, zoals gras. Natuurlijk zijn ze ook dol op vers voer zoals wortelen, wortelloof of ander groenvoer. Allerlei ongekookte groentes die bijvoorbeeld over zijn bij het koken kun je in het hok leggen. Geef wel beperkt fruit en andere groentesoorten die veel suikers bevatten, zoals zoete paprika. Geef geen ui en prei. Knaagdieren eten ook geen stro, dit dient vooral als bodembedekker voor de kooi.

Korrels of biks

Als aanvulling op hooi en vers groenvoer kunt u droogvoer geven, zoals biks of gemengd voer, zodat ze voldoende vitaminen binnenkrijgen. Wat is het verschil tussen biks en gemengd knaagdierenvoer? De samenstelling van het eten is hetzelfde, maar in de biks zijn alle soorten voer samengeperst. Het risico van gemengd voer geven is namelijk dat knaagdieren alleen de lekkerste stukjes eruit halen en daardoor voedingsstoffen mislopen. Als uw knaagdier gewoon zijn bakje met gemengd voer leeg eet, is dit geen probleem. Merkt u dat uw knaagdier wel selectief eet, dan is het verstandig om korrels te geven.

Hoeveel voer mag mijn knaagdier?

Een richtlijn voor het geven van droogvoer voor konijnen is maximaal 25 gram per kilo lichaamsgewicht. Voor cavia’s geldt de helft. Jonge konijnen mogen onbeperkt biks eten tot ze een maand of vier oud zijn. Om er zeker van te zijn dat u uw knaagdier niet te veel of te weinig geeft, kunt u de voedingsrichtlijn op de verpakking lezen.

Voer voor muizen, ratten en hamsters

Muizen, ratten en hamsters hebben ook genoeg eiwitten nodig. Hiervoor koopt u in ons tuincentrum speciale korrels. Deze knaagdieren kun je dus geen cavia- of konijnenvoer geven omdat het alleseters zijn. U maakt muizen, ratten en hamsters ook blij met dierlijke eiwitten zoals meelwormen of andere soorten vlees en vis.

Snacks voor knaagdieren

Bij Interflower vindt u ook allerlei knaagdierensnacks om uw huisdier te verwennen! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Knabbelsticks
  • Knaagblokken of knaaghout
  • Crackers van gras en zaden
  • Kleine snacks zoals drops

Geef uw knaagdier altijd beperkt snacks. Knaagdieren zijn overigens ook heel slim, dus met snacks kunt u ze zelfs trainen en trucjes aanleren! Om uw knaagdieren genoeg te vermaken, kun je de snacks of ander voer op bepaalde plekken in het hok verstoppen, of in snackspeelgoed, zoals een voerbal. In een voerbal of een hooiruif kunt u ook hooi stoppen, zodat het langer vers blijft.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?