Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Bloeiende kamerplanten

De mooiste kamerplanten mét bloemen koopt u bij tuincentrum Interflower in Lokeren! Wij hebben een ruim assortiment bloeiende kamerplanten standaard op voorraad in onze winkel.

Geen tijd om langs te komen? Geen nood, u kan de meest populaire bloeiende kamerplanten ook bestellen in onze webshop*.

*Wenst u kamerplanten in onze webshop te bestellen? Gelieve er rekening mee te houden dat wij, om de kwaliteit van onze planten te kunnen garanderen, uw online bestelling enkel leveren in onze eigen regio (postcode 9160, 9080, 9100, 9111, 9112, 9180, 9190, 9200, 9220, 9240, 9250, 9260, 9270, 9290).

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

Bloeiende kamerplanten bloeien en groeien het hele jaar door of gedurende specifieke perioden in het jaar. Dit in tegenstelling tot groene kamerplanten, die hun sierwaarde ontlenen aan hun bladeren. Groene kamerplanten kunnen overigens ook in bloei komen, zoals de strelitzia (paradijsvogelplant), maar dit gebeurt wel zelden.

Soorten bloeiende kamerplanten

Bij Interflower vindt u bloeiende kamerplanten in allerlei kleuren en groottes, deze kunt u combineren met groene kamerplanten, of varieer eens met potten van verschillende kleuren en maten. De planten kunnen ook heel leuk met de kleur van uw woonaccessoires gecombineerd worden. Met bloeiende planten kunt u zo eindeloos variëren! Wat dacht u van deze prachtige bloeiers?

Houd met het water geven rekening met de voorkeuren van de plant. Zo houden de anthurium en bromelia van een vochtige grond, die in de winter wat kan uitdrogen. Een sproeibeurt vinden ze ook heel prettig! De orchidee is erg blij met een scheut water om de 10 dagen, het liefst ’s ochtends.

Tuincentrum Interflower | Bloeiende kamerplanten

De plek van bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten hebben ook een voorkeur voor een plek in huis, bijvoorbeeld op een zonnige standplaats of juist in de schaduw. Zo doen cactussen en de kalanchoë het goed in de zon, en is een kerstster voor het raam een prachtige aanwinst tijdens de feestdagen. De anthurium staat liever op een plek met halfschaduw. Ook lelies houden niet van felle zon.

Tuincentrum Interflower | Bloeiende kamerplanten

Voorjaarsbollen als kamerplant

Wat een kleurrijk gezicht: voorjaarsbollen in pot op de woontafel! Gelukkig doen hyacinten, krokussen en narcissen het ook prima binnenhuis en ze verspreiden een heerlijke geur. Ze gedijen het beste bij een temperatuur tot 18 graden, bovendien hebben ze regelmatig water nodig omdat ze snel groeien. Als ze zijn uitgebloeid, kunt u ze verpotten naar een grotere pot en in de tuin zetten. Dan geniet u het jaar erop weer van de prachtige voorjaarsbloeiers. Laat het loof wel aan de plant zitten totdat het echt verwelkt is.

Kamerplanten uit de tropen bij Interflower

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee worden gehouden:

  • Geef in de bloeiperiode kamerplantenvoeding.
  • Sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, orchidee en primula zijn gek op een voetbad.
  • Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.
  • Na de bloei het water geven terugbrengen naar één maal in de week, plantenvoeding is nu taboe.
  • Haal uitgebloeide bloemen en verdorde bladeren weg zodat deze niet gaan rotten in de pot.
  • In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik hiervoor geschikte potgrond.

Tuincentrum Interflower | Bloeiende kamerplanten

Meer weten over de verzorging van bloeiende kamerplanten?

U kunt onze medewerkers altijd om advies vragen over de verzorging. Daarnaast zijn er vaak tips bijgeleverd bij aankoop van een plant. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen door te mailen naar info@interflower.be of door te bellen naar +32 934 806 03.

Bekijk onze openingsdagen

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?