Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Kippen

Lopen er al kippen rond bij u in de tuin? Of denkt u eraan om kippen te nemen? Dan geniet u elke dag van verse eitjes van uw eigen kippen, en van het gezellige gekakel in de tuin!

Natuurlijk komt er wel wat bij het verzorgen van kippen kijken, maar daar helpen we u graag mee.

Het juiste voer voor je kippen, handige voederbakken en bodembedekking van goede kwaliteit: bij Interflower vindt u het beste voor uw kippen!

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

KippenvoerKippenvoer kopen bij Tuincentrum Interflower

Voor volwassen kippen is er volledige kippenvoeding beschikbaar. Zo bent u er zeker van dat u de kippen van de juiste en voldoende voedingsstoffen kunt voorzien. Daarnaast kunt u ze altijd verwennen met wat groenvoer, graan en insecten. Kippenvoer is er in de vorm van legkorrels of legmeel, wat beide hun voor- en nadelen heeft. Legmeel is fijner dan legkorrel en houdt de kippen langer bezig met eten, maar door de fijne structuur kan het sneller een rommeltje worden, de grove structuur van legkorrel werkt beter tegen knoeien.

Hoeveel eten kippen?

Als u de kippen volledig kippenvoer geeft, eten ze ongeveer 100 gram per dag. Dit geldt wel voor legkippen en is afhankelijk van hun gewicht en of ze aan de leg zijn. Groeiende kippen hebben voeding nodig met een lager calciumgehalte en krielkippen eten ongeveer de helft hiervan. Merkt u dat de eieren zwakke schalen hebben? Dan krijgen de kippen waarschijnlijk niet genoeg calcium binnen, zorg dat er voldoende schelpengrit aanwezig is. Vergeet daarnaast niet grit aan te bieden, dit zorgt ervoor dat de maag van de kippen het voer kan verkleinen.

Voedersilo’s

Bij Interflower vindt u verschillende soorten voedersilo’s. Voedersilo’s zijn erg handig omdat de anti-uitkraprand ervoor zorgt dat kippen het voer niet uit de bak kunnen krabben, wat ze van nature doen. Een voedersilo voor kippen kan ook knoeien tegengaan. Een ander voordeel is dat voedersilo’s zoals trapbakken alleen open gaan als de kippen op de trede gaan staan, zodat muizen en ander ongedierte er niet bij kunnen. Ook houdt het de regen buiten zodat het voer langer goed blijft! Veel voedersilo’s hebben een naar binnen staande rand, wat knoeien ook tegengaat.

Drinkklokken

Naast kippenvoer is het ook belangrijk om de kippen vers water te geven. Met een drinkklok of drinkbak kunnen kippen altijd genoeg water drinken zonder dat het vies wordt door bijvoorbeeld insecten of ontlasting. Schalen of open drinkbakken zijn hierom niet aan te raden. Afhankelijk van het aantal kippen kunt u de drinkklok uitkiezen, zodat het water niet te lang in de drinkbak blijft staan. Een aantal tips:

  • Ververs het water dagelijks;
  • Hang de drinkbak op, zodat het water schoon blijft;
  • Zorg bij warm weer dat er genoeg water beschikbaar is, hang eventueel een extra drinkklok op, ververs het water regelmatig;
  • Voor kuikens zijn er aparte kuikendrinkbakken verkrijgbaar, deze zijn ondiep zodat ze er niet in kunnen vallen.

Alles voor uw kippen

Bij Interflower vindt u nog veel meer voor uw rondscharrelende vrienden. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een kippenhok of speelgoed voor de kippen? Kom langs en kom ook onze kippenhokken bekijken! Heeft u vragen over het verzorgen van uw kippen? We staan u graag te woord!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?