Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Groene kamerplanten

Tuincentrum Interflower heeft een zeer ruim assortiment aan grote en kleine groene kamerplanten. Kom gezellig langs in ons tuincentrum en ontdek onze prachtige kamerplantenafdeling, of bekijk een selectie uit ons aanbod in de webshop* en laat uw favoriete groene kamerplant makkelijk aan huis leveren.

Groene kamerplanten zijn niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Een flinke dosis groen in huis draagt bij aan uw welzijn, werkt inspirerend en zorgt voor positieve energie en een gevoel van geluk. Bovendien zijn heel wat groene kamerplanten ook nog eens luchtzuiverend. Niks dan voordelen dus!

Haal uw groene eyecatcher op in ons tuincentrum in Lokeren en geniet van de mooie bladeren en prachtige kleuren. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op door te bellen naar +32 934 806 03.

*Wenst u kamerplanten in onze webshop te bestellen? Gelieve er rekening mee te houden dat wij, om de kwaliteit van onze planten te kunnen garanderen, uw online bestelling enkel leveren in onze eigen regio (postcode 9160, 9080, 9100, 9111, 9112, 9180, 9190, 9200, 9220, 9240, 9250, 9260, 9270, 9290).

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten

 

Onder groene kamerplanten vallen kamerplanten die niet bloeien, maar hun sierwaarde ontlenen aan een mooie bladvorm. De meeste 'groene' planten zijn niet zo kieskeurig wat betreft hun standplaats, als ze maar niet in de volle zon staan. De bonte soorten hebben meer zonlicht nodig, een standplaats met meer zonuren is dan gewenst.

Tuincentrum Interflower | Groene kamerplanten

Groene kamerplanten bewateren

Geef groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Niet alle planten hebben dezelfde vochtopname. Geef kamerplanten nooit water als de potgrond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijvoorbeeld wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje een keer buiten in de tuin.

Luchtzuiverende planten hebben een belangrijke functie

Bijna alle planten hebben wel een luchtzuiverende functie, maar deze planten zijn er wel érg goed in. Haalt u ze snel in huis?

De scindapsus groeit bovendien zo snel, dat hij zich snel zal vastklampen aan bijvoorbeeld de muur. Ideaal om een echte urban jungle te creëren in huis. Combineer de scindapsus met een prachtige strelitzia of juist een plant met een heel andere bladvorm, zoals varens of bloeiende kamerplanten. Natuurlijk kan ook de pannenkoekenplant, met bladeren in de vorm van een pannenkoek, en de stippenplant (begonia maculata) niet meer ontbreken in uw huiskamer. 

Vriendelijke huisgenoten

Hebt u geen groene vingers? Er zijn allerlei planten die met relatief weinig verzorging goed zullen overleven. Denk hierbij aan vetplanten, zoals de cactus, aloë vera en de rhipsalis. Een voorwaarde is dat deze planten wel van een warmere omgeving houden. Of breng de natuur in huis met een bonsai, het is dan wel geen kamerplant, maar door de compacte varianten kan dit boompje eigenlijk prima voor kamerplant door. Bovendien kan een bananenplant ook uitgroeien tot boom. Zet de bonsai op een lichte plek en geef water als de bodem droog aan begint te voelen.

Tuincentrum Interflower | Groene kamerplanten

Een goede standplaats voor 'groene planten'

Net als bij mensen kunnen ook kamerplanten ziek worden, een belangrijke reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt. Laat u daarom goed informeren over de waterbehoefte van uw kamerplanten. Vaak staat dit op het plantenetiket en anders staan onze medewerkers u graag met raad en daad bij. Geef dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Lokeren, nabij Gent en Waasmunster zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen voor kamerplanten verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Meer weten over groene planten?

Heeft u vragen over de beplanting in uw huis? Of weet u niet zeker welke bemesting ze nodig hebben? Kom dan naar ons tuincentrum in Lokeren, onze medewerkers helpen u graag verder! U kunt tevens contact met ons opnemen door te mailen naar info@interflower.be. Graag tot ziens!

Bekijk onze openingsuren

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?