Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Schimmels

Open filters Sluit filters

Producten filter

Schimmels op uw kostbare tuinplanten wilt u natuurlijk voorkomen en is het te laat dan wilt u het genezen! Gelukkig bent u bij ons tuincentrum in Lokeren aan het goede adres voor een passend advies en de juiste gewasbescherming tegen schimmels.

Bestrijdingsmiddelen tegen meeldauw

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. Wij hebben bestrijdingsmiddelen die u helpen om deze schimmel op afstand te houden!

Gewasbescherming tegen roest

Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Gelukkig is uw gewas hiertegen te beschermen, u vindt de mogelijkheden hiervoor in ons assortiment.

Sterroetdauw of blackspot preventie

Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om vanaf maart preventief te spuiten. 

Valse meeldauw bestrijden

De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant  onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Bezoek ons tuincentrum voor meer informatie over schimmel bestrijding!

Vragen over plagen in uw tuin in Lochristi, Destelbergen, Zele, Waasmunster of Moerbeke? Kom naar het grootste tuincenter in de omgeving, Interflower!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?