Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Wateronderhoud

Het water onderhouden is één van de belangrijkste dingen bij een zwembad in de tuin. Bij Interflower verkopen wij allerlei producten van BSI voor het onderhoud van uw zwembad, waaronder testkits voor het meten van onder andere de pH-waarde en de chloorwaarde. Lees verder voor meer informatie over wateronderhoud!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Het testen van de waterkwaliteit kan een leuk klusje zijn! Met een testkit van BSI neem je een monster van het water, lees je de waardes af op de test en ga je aan de slag met het verbeteren van het water. U bent voor één dag scheikundige!

Waterkwaliteit testen

Er zijn een aantal manieren om de waterkwaliteit te testen:

  • De BSI testkit bevat twee buisjes voor het testen van de pH-waarde en chloorwaarde van het water, inclusief instructies.
  • De Teststrips bevat 50 strips voor het meten van de pH-waarde, chloor, alkaliniteit en hardheid van het water.
  • Een PH-meter met temperatuurdisplay.

PH-waarde aanpassen

Als blijkt dat de pH-waarde van het water te hoog of te laag is, waardoor het water of huidirritaties oplevert, of voor te veel kalk in het water zorgt, is het belangrijk om de waarde aan te passen. Hiervoor gebruikt u pH down of pH up van BSI, in poedervorm of vloeibare vorm.

Waarom chloor in het zwembad?

Chloor is een desinfectiemiddel dat ervoor dat het water bacterie- en algenvrij blijft. Dit wordt toegevoegd in de vorm van chloortabletten. Zorg er wel voor dat de pH-waarde van het zwembad tussen de 7.2 en 7.6 ligt, anders kunnen de tabletten niet goed hun werk doen. Gebruik een vlotter om de chloortabletten te verspreiden in het water.

Houd het water helder

Het water kun je kristalhelder houden met BSI Cristal Clear. Het water kan troebel worden door allerlei oorzaken: gebruik van het water, licht, insecten en bladeren. BSI Cristal Clear is zowel te gebruiken als eerste behandeling als wekelijkse onderhoudsbehandeling. Let goed op de dosering bij gebruik.

Vragen over het wateronderhoud van uw zwembad

Bij Interflower vindt u niet alleen een ruim assortiment aan BSI-producten voor het onderhoud van uw zwembad, we staan ook voor uw klaar om vragen te beantwoorden. Weet u niet precies welk product u nodig heeft om de waterkwaliteit te verbeteren? Kom langs, wij helpen u graag.