Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Hondenverzorging

Naast de juiste voeding is een goede verzorging van uw hond ook erg belangrijk! Denk aan ontworming, middeltjes tegen vlooien en speciale hondenshampoo. Bekijk ons assortiment aan verzorgingsproducten voor honden of kom langs, we geven u graag tips!

Open filters Sluit filters

Producten filter

De beste verzorging voor uw hond

Een goede wasbeurt na een flinke regenbui tijdens het wandelen, een trimbeurt of een middel tegen allergieën die uw hond mogelijk kan hebben: bij Interflower verkopen wij allerlei verzorgingsproducten voor uw hond, van de oren tot de nagels. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw hond een gezond gebit houdt, een mooie vacht en vrij blijft van vlooien en teken.

Borstels en kammen

Hondenvachten zijn er in allerlei varianten, van kort en stevig tot lang en zacht. Een hondenkam is erg handig om te voorkomen dat het huis vol ligt met hondenhaar, maar het is ook goed om klitten te verwijderen of om te voorkomen. Door uw hond regelmatig te borstelen kunt u ook op tijd vlooien en teken ontdekken. Honden met een korte vacht hoeven niet zo vaak geborsteld te worden. Verschillende hondenborstels en -kammer zijn onder andere:

  • Slickerborstels zijn gemaakt met metalen haakjes en zijn geschikt voor de meeste honden met een lange vacht en dik haar.
  • Pennenborstels zijn vooral geschikt voor honden met lang, zacht haar door de ronde pennen.
  • Poetsborstels zijn erg geschikt voor honden met korte haren door de zachte haren.
  • Furminators worden gebruikt na de rui, voor honden met een dikke vacht. Bij honden met lang haar werkt deze kam niet zo goed.
  • Vlooienkammen zijn speciaal voor het opsporen van vlooien.

Tegen teken en vlooien

Helaas komen teken en vlooien regelmatig voor bij honden. Hier zijn gelukkig genoeg oplossingen voor, ter preventie van vlooien of om vlooien te bestrijden. Dit kan met bijvoorbeeld vlooiendruppels, tabletten en halsbanden. Als uw hond vlooien heeft is het van belang ook het huis goed schoon te maken en dekens te wassen, anders springen de vlooien daarna gewoon weer op uw hond. Tegen teken doet u weinig, als u er één ontdekt bij uw hond, kunt u een speciaal tekenpincet gebruiken waarmee u de teek uit de vacht kunt draaien. 

Gebitsproblemen bij honden

Het komt regelmatig voor dat honden last krijgen van hun gebit. Als uw hond gebitsproblemen heeft, kunt u het gebit verzorgen met onder andere een speciale tandenborstel en tandpasta. U kunt uw viervoeter ook speciale hondensnacks geven en er zijn ook brokken met een speciaal recept tegen gebitsproblemen.

Honden wassen

Veel honden vinden het erg leuk om in water te zwemmen. Vaak krijgen ze hierdoor een stinkende vacht en is een wasbeurt wel op de plaats. Honden met lang haar zijn ook gevoeliger voor een stinkende vacht. Gebruik altijd hondenshampoo als u uw hond gaat wassen. Er zijn ook speciale producten die ervoor zorgen dat de vacht van uw hond minder gaat klitten.

Nog meer verzorgingsproducten voor uw hond

Bij Interflower kunt u terecht voor nog meer verzorgingsproducten zoals nagelknippers, speciale hondenshampoo, producten voor het verzorgen van oren en ogen en natuurlijk handige hondenpoepzakjes. Heeft u vragen over het verzorgen van uw hond? + bij Interflower, we helpen u graag!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?