Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Zomerbollen

Voor een feestje in de zomer koopt u zomerbollen bij Interflower. Het gezegde luidt: het leven is een feestje, u moet alleen zelf de slingers ophangen. Bij Interflower vinden we dat kleurrijke bloembollen ook net slingers zijn. De zomer is een aangenaam jaargetijde, met warme, zonnige dagen. Alle kleurenpracht die u in de lente aanschouwde, ebt langzaam weg. Is het dan zo dat er in de zomer geen kleurrijke bloembollen meer zijn? Zeker niet! Er zijn genoeg zomerbloeiers die tot laar in het jaar voor bonte kleuren zorgen. Bij Interflower koopt u zomerbollen in het voorjaar. Kom langs en geef uw border, tuin of bloembakken een boost. Wij hebben vele soorten zomerbollen. Op zoek naar een specifieke bol? Neem contact met ons op. 

Zomerbloembollen

Zomerbloembollen maken van elke zomer een feestje, of de zon nu schijnt of niet. Met zomerbollen maakt u prachtige designs. Mix verschillende zomerbollen door elkaar voor een speels effect. Kiest u zomerbollen met allen dezelfde kleur bloem of gaat u juist voor een knallende border met allemaal verschillende kleurenpracht? Wat uw wens ook is, bij Interflower in Lokeren, vlak bij Gent en Sint-Niklaas hebben wij prachtige zomerbollen. Kies voor bekende bloeiers als de calla, dahlia, gladiolen, lelies, allium, anemone en nog veel meer. Kom in het voorjaar langs en maak van deze zomer geheid een feestje!

Arisaema - Zomerbollen schaduw InterflowerZomerbollen schaduw

Tussen alle zonaanbiddende zomerbollen zitten gelukkig ook soorten die prima vertoeven in de halfschaduw of zelfs schaduw. Denk bijvoorbeeld aan de plek onder bladhoudende heesters of struiken, of een andere mooie plek in de schaduw-border. Schaduwbloeiende zomerbollen zijn waarschijnlijk niet zo indrukwekkend als de zonaanbiddende types, maar verdienen zeker een mooi plekje in uw tuin of balkon. De volgende zomerbollen voor de schaduw koopt u bij Interflower: 

  • Arisaema of Cobralelie
  • Camassia of Prairielelie
  • Begonia 
  • Commelina tuberos

Wanneer zomerbollen planten

Zomerbollen zoals dahlia’s en gladiolen plant u in het voorjaar, van april tot en met mei. De grond is dan al aardig opgewarmd en de kans op vorst is sterk afgenomen. Het verschilt per bloembol hoe diep en hoe ver uit elkaar de bollen de grond ingaan. Kijk op de verpakking van uw zomerbollen hoe diep u de bol plant. Gladiolen plant u twee keer zo diep als de grootte van de bol, terwijl dahlia's net onder het oppervlakte moeten. Hoge zomerbloeiers met dunne stengels hebebn soms ondersteuning nodig, anders bezwijken de mooie planten onder een flinke regenbui of een harde windvlaag. Het is ook mogelijk om zomerbollen met voorjaarsbollen te combineren, op de lasagnemethode bijvoorbeeld. Hierbij plant u late zomerbloeiers onderin de pot, gevolgd door vroegbloeiende zomerbloeiers en helemaal aan de bovenkant plant u voorjaarsbloeiers zoals narcissen. Op deze manier geniet u elk seizoen van een kleurrijke pot. Bloempot nodig? Kom langs in Lokeren en bekijk het aanbod!

Bloembollen bewaren - InterflowerBloembollen bewaren

Sommige zomerbollen, zoals dahlia's en gladiolen zijn niet winterhard. Na de eerste nachtvorst haalt u deze bollen uit de grond. Knip het groen van de plant tot ongeveer 10 cm en graaf de bloembollen voorzichtig op en spoel de aarde van de bol met lauw water. Bewaar de knollen in een kistje of in een papieren zak en bedek de bollen met papier of bijvoorbeeld met zaagsel. Bewaar de bollen op een koele, droge plaats. Vergeet de bollen niet te labelen, anders weer je in het voorjaar niet meer welke bollen je waar moet planten. Sommige bloembollen houden ervan om weer op dezelfde plek teruggeplaatst te worden, terwijl andere bloembollen juist liever een ander plekje krijgen in het volgende jaar. Mix de uitgegraven grond in ieder geval met organische mest, hiermee stimuleert u een gezonde groei. 

 

Koop zomerbollen in Lokeren

Woont u in de buurt van Lokeren en bent u op zoek naar een gespecialiseerde zomerbollenverkoper? Zoek niet verder! Bij Tuincentrum Interflower hebben we de charmantste zomerbollen voor een geweldig feestje deze zomer. Kies voor kleurrijke alliums, fantastische dahlia's en natuurlijke niet te vergeten: gladiolen. Vanaf het voorjaar zijn zomerbollen bij ons in het tuincentrum te koop. Zoekt u een specifieke zomerbol? Neem contact met ons op door te bellen naar +32 934 806 03 of kom gezellig langs in ons tuincentrum in Lokeren. U vindt ons tuincentrum nabij Gent en Sint-Niklaas

Open filters Sluit filters

Producten filter

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?