Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Terrasverwarming

Terrasverwarmer kopen: welke past het beste bij u?

Als u van plan bent om een terrasverwarmer aan te schaffen is het belangrijk dat u eerst even goed de verschillende mogelijkheden bekijkt. Wat zijn uw wensen? Wilt u een complete tuin verwarmen of juist alleen de zithoek in uw tuin? Bij Tuincentrum Interflower bent u aan het juiste adres voor terrasverwarmers van klein tot groot. Ook zult u rekening moeten houden met het feit of de terrasverwarmer moet kunnen verplaatsen of dat deze op dezelfde plek kan blijven staan. Als u een terrasverwarmer kopen wilt die te verplaatsen is, kunt u het beste voor een kleiner formaat kiezen. Ook zijn de gas terrasverwarmers makkelijker te verplaatsen dan die op elektriciteit. Alhoewel, met een verlengsnoer is alles mogelijk!

terrasverwarmers-tuincentrum-interflower

Elektrisch of gas?

Bij de keuze van een terrasverwarmer speelt altijd de keuze tussen een elektrische terrasverwarmer en een terrasverwarmer op gas een grote rol. Beide soorten hebben zo hun voor- en nadelen en het is aan u om te beslissen welke juist is voor op uw terras. Wij hebben een aantal punten opgesteld waar u zeker over kunt nadenken voordat u een terrasverwarmer aanschaft:

  • Een elektrische heater is goedkoper in aanschaf, maar duurder in gebruik.
  • Bij een terrasverwarmer op gas zult u de gasflessen moeten vervangen.
  • Gasheaters zijn in formaat vaak groter dan elektrische heaters.
Open filters Sluit filters

Producten filter

Terrasverwarming is er in allerlei soorten en maten, waaronder elektrische terrasverwarmers, terrasverwarmers op gas en stijlvolle vuurhaarden en vuurschalen. In ons tuincentrum kunt u alle terrasverwarmers bekijken en bepalen welk soort terrasverwarming het beste bij u in de tuin past. Elk type heeft namelijk zijn voor- en nadelen, deze zetten we graag voor u op een rijtje.

Elektrische terrasverwarmers

Elektrische terrasverwarmers zijn vaak compact en geven snel warmte af. Deze heaters zijn zowel staand als hangend beschikbaar en zijn in de aanschaf goedkoper dan gasheaters, en dus erg snel warm waardoor je niet lang hoeft te wachten om in de tuin te kunnen zitten! Qua gebruik is een elektrische heater wel duurder dan een gasverwarmer en dus milieubelastender. Een ander nadeel is dat er stroom beschikbaar moet zijn, maar ook voldoende vermogen, zodat de stoppen niet doorslaan.

Terrasverwarmers op gas

Heaters op gas zijn geschikt voor grotere terrassen of op veranda’s. Het voordeel is dat ze sterker zijn dan elektrische terrasverwarmers en daardoor een grotere ruimte kunnen verwarmen. Wel zijn er wat nadelen:

  • een heater werkt op gas met gasflessen die u regelmatig moet vervangen,
  • terrasverwarming op gas is vaak duur in aanschaf door de installatie,
  • gasheaters zijn groter dan elektrische heaters en staan daardoor altijd in het zicht.

Het voordeel is dat u geen stroom nodig heeft en dat er geen licht van een lamp afkomt, mocht u dat vervelend vinden. Hoe groot is de ruimte die u wilt verwarmen? Stem hierop de grootte van de terrasverwarmer af. Gebruik terrasverwarming op gas nooit in gesloten ruimtes.

Andere tips voor terrasverwarming

Er zijn nog andere dingen waar u rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van terrasverwarming. Wilt u de heater bijvoorbeeld verplaatsen, of kan hij op een vaste plek blijven staan? Natuurlijk zijn gasheaters met gasfles het makkelijkst te verplaatsen. Misschien vindt u het design van de heaters ook belangrijk, en houdt u er niet van om een gasheater erg in het zicht te hebben staan. Dan kunt u ervoor kiezen een compacte elektrische heater te nemen die u makkelijk weg kunt werken.

Vuurhaarden & vuurschalen

Voor het ultieme natuurlijke gevoel zijn vuurhaarden en vuurschalen onmisbaar in de tuin. Zelf uw oud zagen en het vuur aansteken en naar het knapperende vuur kunnen kijken. Bovendien heb je voor vuurhaarden en vuurschalen geen stroom of gas nodig, alleen hout en een aansteker! Een haard of schaal is door de vorm een mooie toevoeging aan de uitstraling van de tuin. Houd er wel rekening mee dat een open vuur in een vuurschaal minder veilig is dan een vuurhaard of andere soorten terrasverwarming.

Advies over terrasverwarming

Heeft u vragen over terrasverwarming? Bij Interflower staan we u graag te woord, komt u langs? Bovendien kunt u dan al onze soorten terrasverwarming en vuurhaarden bekijken, voordat u een keuze maakt.