Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Vijver

Voor het aanleggen of voor de onderhoud van uw vijver bent u van harte welkom bij Interflower. Bekijk hieronder de producten voor de verzorging van uw vijver of kom langs om onze vissen te bekijken!

Bezoek onze vijverafdeling

Vijverafdeling - Interflower

Vijverassortiment Interflower

Vijverartikelen kopen nabij Gent, Brussel of Zele doet u natuurlijk bij tuincentrum Interflower in Lokeren. In ons tuincentrum vindt u een ruim aanbod vijverartikelen, vissen en aquariumbenodigdheden. Op onze vijverafdeling loopt altijd wel een vijverexpert rond die u graag voorziet van goed advies over de verzorging van uw vissen, de kwaliteit van het vijverwater, de beplanting en nog veel meer! Kom langs bij Interflower in Lokeren en til uw vijver naar een hoger niveau.

Bekijk openingstijden

Vijvervissen - Interflower

Vijverartikelen kopen

Wilt u onze vijverafdeling met alle mogelijke vijverartikelen bekijken? Wij helpen u met al uw vragen over ons vijver, vissen, planten, pompen, filters en ornamentenassortiment. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +32 934 806 03.

Assortiment vijverartikelen

In ons tuincentrum nabij Gent kunt u terecht voor onder andere:

  • (Vijver)vissen: bedenk welke en hoeveel vissen u graag in de vijver wilt hebben. Houd er rekening mee dat één koi ongeveer 1000 liter water nodig heeft. Een kleine vijver is dus niet geschikt voor een koi. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw vijver.
  • Vijverpompen: cruciaal voor genoeg beluchting. Afhankelijk van de grootte van uw vijver en of er vissen in rondzwemmen, is het belangrijk om op de capaciteit van de pomp te letten. Heeft u een grote vijver, dan heeft u een pomp met meer capaciteit nodig dan wanneer u een kleinere vijver hebt.
  • Vijverfilters: hiermee reinigt u de vijver en blijft het water zuurstofrijk.
  • Waterplanten: zijn niet alleen een mooie toevoeging, ze zorgen ook voor gezonde vissen en houden het water helder. Wij hebben onder andere zuurstofwaterplanten in ons assortiment. Deze zuurstofplanten nemen voedingsstoffen uit het water op waardoor algen geen kans krijgen. 
  • Ornamenten en verlichting: met een waterval en wat zacht licht geniet u optimaal van uw vijver. Sfeerlicht in de vijver geeft uw tuin direct een sfeervolle uitstraling en ornamenten zijn onmisbaar in een botanische tuin.

Vijver met fontein - Interflower

Welke vijverpomp heb ik nodig voor mijn vijver?

Het type vijverpomp dat u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw vijver, het gewenste watervolume dat u wilt verplaatsen en het soort vijver dat u heeft (bijvoorbeeld een visvijver of een siervijver). Hier zijn enkele richtlijnen om u te helpen bepalen welke vijverpomp geschikt is voor uw situatie:

  1. Vijvergrootte: Het vermogen van de vijverpomp wordt vaak aangegeven in liters per uur (L/u) of gallons per uur (GPH). Bereken eerst het waterinhoud van uw vijver (lengte x breedte x diepte) om een idee te krijgen van het benodigde pompvermogen. Over het algemeen wordt aanbevolen om het water in de vijver ongeveer één tot twee keer per uur te laten circuleren.

  2. Watervolume: Als u een fontein, waterval of beekloop in uw vijver wilt creëren, moet u ook rekening houden met het extra watervolume dat u wilt verplaatsen. Kies een vijverpomp die in staat is om het basisvolume van uw vijver plus het extra volume voor de waterornamenten te verwerken.

  3. Type vijver: Heeft u een visvijver of een siervijver? In een visvijver is het belangrijk dat de vijverpomp voldoende krachtig is om het water goed te filteren en te voorzien van zuurstof voor de vissen. Voor siervijvers kan een minder krachtige pomp voldoende zijn, afhankelijk van het gewenste esthetische effect.

  4. Vuilafvoer: Sommige vijverpompen zijn uitgerust met speciale filters om vuildeeltjes uit het water te verwijderen, terwijl andere alleen geschikt zijn voor schoon water. Als uw vijver veel organisch materiaal bevat, zoals bladeren en visafval, is een vijverpomp met een filter mogelijk de beste keuze.

  5. Energieverbruik: Let ook op het energieverbruik van de vijverpomp, vooral als u de pomp continu laat werken. Een energiezuinige vijverpomp kan op de lange termijn kosten besparen.

Het is altijd verstandig om een specialist van onze vijverafdeling te raadplegen. Zij kunnen u adviseren over de beste vijverpomp voor uw specifieke vijversituatie, rekening houdend met de grootte van uw vijver, het beoogde gebruik en uw budget. Zo weet u zeker dat u de juiste vijverpomp aanschaft voor een gezonde en mooie vijver.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?