Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Vaste planten

Vaste tuinplanten kopen voor uw tuin in Dendermonde, Gent of Sint-Niklaas doet u natuurlijk bij Interflower! De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die elk jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Heerlijk om elk jaar weer te genieten van geurende voorjaarsbloeiers en mediterrane planten als lavendel, tijm en rozemarijn. Deze hoeven natuurlijk niet in de moestuin, maar bloeien ook prachtig als vaste plant.

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Bloeiende border

Vaste planten zijn eigenlijk onmisbaar in iedere border. Deze planten komen ieder jaar opnieuw in bloei en hoeven dus niet vervangen te worden. Het assortiment bij Interflower in Lokeren is zeer uitgebreid en wanneer u de juiste selectie vaste planten samenstelt, kunt u het hele jaar door genieten van een bloeiende tuin. De ene vaste plant bloeit juist in de winter (bijvoorbeeld de helleborus) en de ander vooral in de herfst of het voorjaar en de zomer (bijvoorbeeld de lavendel). Zo kunt u het hele jaar door van kleur in uw tuin genieten. Onder vaste planten vallen ook:

  • rotsplanten;
  • siergrassen;
  • tuinvarens;
  • kruidenplanten;
  • bodembedekkende vaste planten;
  • en schaduwplanten.

Het assortiment in vaste planten bij Interflower in Lokeren is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. Niet iedere vaste plant is overigens winterhard, heeft u een vorstgevoelige plant in de tuin staan? Dek deze 's winters dan af met wat vliesdoek en extra houtsnippers rond de voet van de plant. Bent u een fanatieke tuinier? Volg dan ook ons tuinnieuws vol met handige en leuke tuintips!

Gratis planten?

Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af, of breek ze doormidden. Plaats één deel terug op zijn oude plek, en zoek voor het nieuwe deel een nieuwe plek, of geef hem weg. Zo heeft u opeens een gratis plant! Dit werkt vooral goed bij de hortensia. Bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid. 

Wanneer plant u vaste planten?

Vaste planten worden zo gekweekt dat het in principe mogelijk is het hele jaar door planten uit te planten, behalve als er sprake is van vorst. Het liefst worden vaste planten echter in het voorjaar geplant, zodat ze genoeg kans krijgen stevig te wortelen. Ook heesters en coniferen kunt u het beste in het voorjaar planten. Vroegbloeiende soorten worden in het najaar geplant, waaronder voorjaarsbollen zoals narcissen en sneeuwklokjes. Deze hebben gek genoeg een vorstperiode nodig om te gaan bloeien (maar niet planten tijdens de vorst!). Let ook op de gewenste standplaats van de plant, zodat hij op zijn best is in uw tuin!

Bezoek Tuincentrum Interflower

Woont u in Zele, Lokeren of Waasmunster en wilt u meer weten over vaste planten? Kom naar ons tuincentrum, onze groenspecialisten helpen u graag verder! U kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@interflower.be of te bellen naar +32 934 806 03.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?