Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Vogelnestkastjes en vogelhuisjes

Bent u op zoek naar nestkastjes/vogelhuisjes? U zult met een vogelhuisje de vogeltjes heel erg helpen. Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren nabij Gent, Antwerpen en Dendermonde, vindt u diverse soorten nesthuisjes en vogelkastjes. Daarnaast helpt u de vogeltjes ook heel erg met vogelvoer zoals vetbolletjes om aan te sterken. Helpt u de vogels ook de kou door?  Voor vragen over ons assortiment voor vogels kunt u gerust contact met ons opnemen.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Waar moet ik een nestkast ophangen?

Als u een nestkast gaat ophangen in de tuin, kijk dan rustig in uw tuin rond waar zich een rustig plekje bevind. Dus niet bij de tuin set waar u bijvoorbeeld veel zit, maar even een rustige plek waar niet teveel mensen komen. Kijk daarnaast ook of de rustige plek wat struiken in de buurt heeft staan, want vogels vinden het prettig om in de struiken te gaan zitten en dan even de nestkast in te vliegen.

Het vogelhuisje kunt u een meter of twee hoog ophangen, het liefst een beetje op het zuidoosten of noordoosten. In ieder geval niet op het westen, want dat is de regenkant.  Als er dan jongen in zitten en er komt regen in, dan gaat dat natuurlijk niet goed.

nestkastjes & vogelhuisjes_Tuincentrum Interflower

Benodigdheden ophangen nestkast

Zou u ook graag een vogelhuisje/nestkastje willen ophangen? Dan bent u goed bezig! U kunt vele soorten vogelhuisjes vinden bij Tuincentrum Interflower in Lokeren. Wanneer u een vogelhuisje/nestkastje wilt gaan ophangen, kunt u dat het beste doen met de volgende  benodigdheden:

  • Schroef
  • Schroevendraaier
  • Vogelhuisje

Zo, nu kunt u aan de slag. Het is zeer eenvoudig om een vogelhuisje o te hangen. Zo kun je je vogelhuis bevestigen aan de muur, aan een boom, of aan een schutting. Eerst moet je de schroef een klein beetje in de muur/boom/schutting plaatsen. Vervolgens draai je de schroef met de schroevendraaier er wat verder in, zodat hij wat steviger is. Tot slot pak je het vogelhuisje. Hier zie je aan de achterkant een haakje, en deze zet je over de schroef heen. Voila! Kom gauw langs Tuincentrum Interflower in Lokeren nabij Gent, Antwerpen en Dendermonde, voor de leukste vogelhuisjes.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?