Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Parasols

Ook op de warmste zomerdagen wilt u natuurlijk nog van de tuin genieten... Zoek een geschikte parasol voor uw tuin en laat u rustig achterover zakken! Wij hebben een mooi assortiment kwaliteitsparasols van o.a. Madison op voorraad, zowel in ons tuincentrum in Lokeren (maart t.e.m. augustus) als in onze webshop*.

*Wilt u een parasol of toebehoren in onze webshop bestellen? Gelieve er rekening mee te houden dat wij uw online bestelling enkel leveren in onze eigen regio (postcode 9160, 9080, 9100, 9111, 9112, 9180, 9190, 9200, 9220, 9240, 9250, 9260, 9270, 9290).  Woont u verder? Neem gerust contact met ons op! U kunt ons bellen op telefoonnummer 032-93480603 en wij kijken na wat mogelijk is.

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Er is steeds meer aandacht voor zonbescherming en daarmee ook voor de juiste opstelling van de tuin. Zo zijn parasols een uitstekende manier om niet te veel direct zonlicht te hebben in de tuin, waardoor u beschermd blijft tegen overmatige blootstelling aan de zon. Tegenwoordig is een parasol uitkiezen best een uitdaging. Bent u op zoek naar een standaard parasol of een zweefparasol? Wilt u de parasol op een vaste plek zetten, of eenvoudig kunnen verplaatsen? De grootte van uw tuin speelt natuurlijk ook een rol. Lees verder voor wat tips!

Soorten parasols

De meest populaire parasols van dit moment zijn zweefparasols, stokparasols en muurparasols. Alle soorten hebbenParasols Tuincentrum Interflower andere kenmerken en zijn geschikt voor verschillende oppervlaktes. Uiteraard zijn er van de verschillende parasols ook verschillende kleuren verkrijgbaar! We zetten de voor- en nadelen van deze parasols op een rijtje:

  • Zweefparasols kunt u eigenlijk overal kwijt en hoeft niet in de weg te staan van uw tuinmeubelen. De parasols zijn ook roteerbaar, zodat u met de zon mee kunt verhuizen.
  • Stokparasols zijn vaak wat voordeliger dan zweefparasols. De kleine versies kunnen makkelijk mee naar het strand.
  • Muurparasols worden horizontaal gemonteerd, ideaal voor kleine tuinen of balkons waar weinig ruimte is. Door de verschillende scharnierpunten kan deze parasol ook in veel hoeken geplaatst worden.

Afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft in de tuin kunt u de juiste soort en vorm parasol uitkiezen. Sommige parasols brengen ook een andere stijl met zich mee, door meer hoekige vormen bijvoorbeeld. 

Een parasolhoes ter bescherming

Voor het onderhoud van uw parasol kunt u de parasol in de winter natuurlijk in de schuur opbergen, maar u kunt er ook een parasolhoes overheen schuiven. Hiermee voorkomt u dat er vogelpoep en ander vuil op het doek terecht komt, de hoes kunt u tenslotte veel makkelijker wassen. Bij harde wind kunt u de parasol het beste naar binnen halen, houd dan ook het doek eromheen.

ParasolvoetenParasols kopen in Lokeren

Parasolvoeten worden niet altijd standaard meegeleverd bij parasols, houdt hier dus rekening mee bij de aankoop. Een parasolvoet is niet nodig als de parasol een vaste plek krijgt. Dan kan de parasol in de grond gestort worden, en is de kans nog kleiner dat de parasol omvalt tijdens harde windstoten. Afhankelijk van de grootte van de parasol zijn er verschillende formaten parasolvoeten te vinden, waarvan het gewicht wordt afgestemd op de grootte van de parasol. 

Advies over parasols nodig? Bezoek Interflower!

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een parasol? Kom langs bij ons tuincentrum in Lokeren en we helpen u graag bij de keuze! U kunt de verschillende parasols bekijken, evenals ons assortiment aan tuinmeubelen. Voordat u het weet geniet u beschermd en comfortabel van het buitenseizoen! Wij zijn van dinsdag tot en met zondag geopend en u bent uiteraard van harte welkom. Graag tot ziens bij Interflower in Lokeren, of kijk gerust verder in onze webwinkel! 

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?