Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Gazonmeststoffen

Open filters Sluit filters

Producten filter

Wat doet u aan gazononderhoud? Uw gazon heeft baat bij goed onderhoud! Maaien, bemesten en onkruid verdelgen zijn belangrijke onderdelen van de onderhoud van uw gazon. Bij tuincentrum Interflower nabij Gent vertellen wij u er graag alles over!

Het aanleggen van uw gazon

Ook voor gazonaanleg bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze manier kunnen wij u van begin af aan adviseren om uw gazon optimaal te laten groeien. Met de juiste producten en de juiste kennis, kunt u genieten van een prachtig en gezond gazon. Wilt u graszoden aanleggen of wilt u het gras laten inzaaien? Beide aanlegmethodes hebben zo hun voor- en nadelen. Met het aanleggen van graszoden ligt er direct een prachtig gazon, maar het inzaaien van gras is een stuk goedkoper.

Het gazon bemesten

Beide soorten hebben echter voldoende aandacht nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Naast genoeg water en voldoende maaibeurten, heeft het gazon veel baat bij extra gazonmest in de zomer. Vergeet niet voldoende water te geven, zodat de mestkorrels goed opgenomen worden. Dit zorgt ervoor dat het gazon minder gevoelig is voor ziekten en schimmels. Heeft uw gazon toch een grasziekte opgelopen? Ga dan na wat voor ziekte het precies is, en vind de juiste manier om het te bestrijden. Bij onze tuintips vindt u onder andere informatie over het bestrijden van engerlingen en meer informatie over het onderhoud van uw gazon.

Het gazon in de winter

We geven u graag een aantal tips voor het verzorgen van het gazon in de winter:

  • ’s Winters is het belangrijk om het gazon niet te betreden, door de vorst is het gras extra gevoelig.
  • Geef geen voeding in de winter, het gazon is dan in winterslaap.
  • Haal ook altijd bladeren van het gazon, dit voorkomt dat het gras eronder gaat rotten.

In maart is het weer tijd om aan de slag te gaan, dan kunt u kalk strooien, grasmaaien en voldoende water geven! Voor het herstellen van het gazon na lange droogte hebben wij een aparte tuintip geschreven.

Vragen of adviezen over gazon onderhoud

Heeft u vragen of behoefte aan adviezen over gazon onderhoud en bijvoorbeeld uw maaimachine? Dan bent u van harte welkom bij Tuincentrum Interflower in Lokeren! U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@interflower.be of door te bellen naar +32 934 806 03.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?