Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Knaagdierenhokken en -rennen

Bij Interflower heeft u ruime keuze aan hokken en rennen voor zowel konijnen, cavia’s en kleinere knaagdieren. Onze hokken zijn gemaakt van verschillende materialen, geschikt voor binnen en buiten. Kom langs om al onze hokken & rennen te bekijken!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Een kooi kopen

Bij het kopen van een kooi voor uw knaagdieren zijn er een aantal dingen waar u aan kunt denken:

  • Heeft u een binnen- of een buitenhok nodig?
  • Hoe groot moet het hok zijn, of hoeveel knaagdieren heeft u?
  • Waar komt het hok te staan?
  • Welk materiaal kooi zoekt u?
  • Komt de kooi met of zonder accessoires?

Binnenhokken en buitenhokken

Buitenhokken zijn vooral geschikt voor konijnen, voor andere knaagdieren kan het namelijk te koud worden om buiten te verblijven. Buitenhokken zijn er in allerlei vormen en afmetingen, vaak van hout of kunststof. Belangrijk is dat het hok een afdekking heeft tegen inregenen, zodat het hooi en het voer niet nat wordt. Ook moet er een ruimte zijn waarin uw konijnen zich kunnen terugtrekken en waar ze beschut zijn tegen wind en regen. Voor uzelf is het ook handig als het hok makkelijk schoongemaakt kan worden, let er dus op of er genoeg deurtjes in het hok zitten.

Rennen of buitenverblijven

Voor konijnen is het ook heel fijn als ze in een ren kunnen lopen. U kunt een buitenhok kopen met ren, of een aparte ren aanschaffen. Deze zijn ook geschikt voor andere knaagdieren. Zet de ren op het gras neer zodat ze aan het verse gras kunnen knagen! Er zijn rennen van verschillende materialen, waaronder hout, kunststof en metaal. Wilt u de ren makkelijk kunnen verplaatsen? Neem dan een metalen of kunststof ren, deze zijn ook snel op te bergen. Als de ren lange tijd op dezelfde plek blijft staan, is een houten ren ook geschikt.

De grootte van het hok

Het liefst wilt u uw knaagdier natuurlijk zo veel mogelijk ruimte geven, maar er is uiteraard maar beperkt plek in de tuin of in huis. Daarom is het handig om een hoog binnenverblijf te nemen voor uw hamsters, muizen of ratten. In zo’n kooi hebben ze genoeg ruimte om te klimmen en te klauteren. Ook geldt natuurlijk dat hoe meer knaagdieren u heeft en hoe groter uw huisdier is, hoe groter het hok moet zijn.

Accessoires bij het hok

Zodra u weet welke kooi u neemt, kunt u de kooi aankleden met de geschikte accessoires, zoals een voerbak en een drinkflesje. Aangezien knaagdieren vaak lang in het hok zitten en erg actief kunnen zijn, gaat er wel eens wat om. Een voerbak van keramiek of een voerbak die vast gezet kan worden aan het hok is daarom heel handig. Ook kunt u een hooiruif of een hooibal aan de kooi bevestigen. Vaak gebruiken knaagdieren hetzelfde hokje in het hok om hun behoeften te doen, hier kunt u een hoektoilet neerzetten, dat is extra snel schoonmaken! Voorzie het hok ook van genoeg speelmateriaal, zoals tunnels, huisjes en bruggetjes.

Ons assortiment hokken & rennen

Kom langs in ons tuincentrum in Lokeren om ons volledige assortiment aan hokken & rennen te bekijken! We helpen u graag bij de keuze van een binnen- of buitenverblijf voor uw knaagdier.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?