Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Keramische barbecues

Met een keramische barbecue kunt u op een andere manier gaan barbecueën, zonder het authentieke barbecuegevoel te verliezen. Het is een zuinige manier van barbecueën en de vorm van een kamado geeft de tuin gelijk een nieuwe uitstraling!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Keramische barbecues worden ook wel kamado’s genoemd, wat ‘oven’ betekent en komen oorspronkelijk uit Japan. Tegenwoordig zijn ze ook erg populair in Europa. De kamado’s zijn vaak compacter dan gasbarbecues en hebben een leuke vorm. Bovendien kan een keramische bbq vaak meer dan een elektrische barbecue of een gasbarbecue, waaronder grillen, roken, bakken en stomen.

De werking van een keramische barbecue

Keramiek isoleert erg goed waardoor de temperatuur in de keramische barbecue heel hoog kan worden. Hierdoor hoeft u veel minder houtskool te gebruiken dan bij een normale houtskoolbarbecue, bovendien is de temperatuur met houtskool eenvoudiger aan te passen en het gegrilde eten krijgt een heerlijke barbecuesmaak! Kamado’s van hoge kwaliteit zijn altijd gemaakt van cordoriet of hoogwaardige keramiek, houd hier dus rekening mee. Verschijnen er barsten in het keramiek? Dat is heel normaal bij regelmatig gebruik van de barbecue.

De grootte van de kamado’s

Ook de kamado’s komen in verschillende afmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel grote als kleine groepen. Een keramische barbecue met een rooster van ongeveer 35 centimeter is genoeg voor een gezin van 4 personen. Voor uitgebreide diners en feestjes is een rooster van ongeveer 50 centimeter een handige afmeting.

Keramische barbecues van The Bastard

The Bastard is een erg stoere kamado door de matzwarte kleur. Op alle barbecues biedt The Bastard 20 jaar garantie. De keramische barbeuces van The Bastard zijn er in een aantal afmetingen:

  • The Bastard Compact: ideaal voor op het balkon of de kleinere tuin.
  • The Bastard Small: perfect voor gezinnen of kleine groepen.
  • The Bastard Medium heeft een rooster van 48 cm, goed voor uitgebreide barbecue-avonden met vrienden.
  • The Bastard Large is voor de echte barbecue-fanaten met een rooster van 57 cm.

Keramische barbecues van Own Grill

De keramische barbecues van Own Grill zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder grijs, rood, antraciet en zelfs wit. De barbecues zijn voorzien van drie soorten warmtetechnieken: stralingswarmte, contactwarmte en convectiewarmte. Welke manier van barbecueën u ook toe wilt passen, het kan allemaal met de keramische barbecues van Own Grill. De barbecues zijn voorzien van een standaard, temperatuurregelaar en handige zijtafels.

Accessoires bij keramische barbecues

Bij Interflower vindt u niet alleen keramische barbecues, maar ook handige accessoires om het bbq-diner compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een beschermhoes, een grillverhoger en natuurlijk houtskool. Kom langs bij Interflower en laat u informeren over onze keramische barbecues.