Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Potgrond

Bent u op zoek naar potgrond, oftewel tuinaarde? Voed uw tuinplanten, bloemen en heesters met potgrond van Interflower. Wij beschikken over een groot gamma tuinaarde. Zo vindt u bij ons voedingsrijke tuinaarde voor lentebloeiers, zomerbollen en olijfbomen. De juiste potgrond vormt de basis voor een goede groei van tuinplanten en bloemen. Naast goede potgrond hebben wij ook veel producten om de bodem mee te verbeteren. Denk hierbij aan plantenvoeding, mest en bodemverbeteraars als kalk. 

Wanneer potgrond verversen?

Heeft u tuinplanten op pot, of tuinplanten in de volle grond? Dan is het handig om jaarlijks verse, voedende potgrond toe te voegen aan de aarde. Het voorjaar is de meest geschikte periode om verse potgrond toe te voegen aan tuinplanten en bloemen. Heeft u tuinplanten in bloempotten of plantenbakken? Meng de verse potgrond met de oude tuinaarde en zorg ervoor dat er lucht bij de tuinaarde komt. Op deze manier krijgen de tuinplanten weer genoeg voedingsstoffen binnen, waardoor de tuinplanten in de zomer weer goed groeien. 

Potgrond - InterflowerSoorten potgrond

De meest-verkochte potgrond is de universele potgrond. De naam zegt het al: deze potgrond is geschikt voor alle soorten tuinplanten. Naast universele potgrond heeft Tuincentrum Interflower nog meer soorten potgrond die geschikt zijn voor bepaalde soorten tuinplanten:

  • Langwerkende potgrond

    Potgrond met een langere werking bevat meer meststof en biedt voeding voor ongeveer 6 maanden. Deze potgrond is geschikt voor terras- en balkonplanten maar ook voor planten in huis.

  • Rijke potgrond

    Rijke potgrond heeft een unieke samenstelling voor bloemen en planten met een speciale behoefte. Een voorbeeld hiervan is potgrond voor palmen. De potgrond heeft voeding voor 100 dagen en voorkomt uitdroging.

  • Bemeste tuinaarde

    Bemeste tuinaarde is ontwikkeld om een border op te hogen of te egaliseren. Zet bloemen en planten niet rechtstreeks in de bemeste tuinaarde, dit kan wortelverbranding veroorzaken. Het is daarom ook niet geschikt voor gebruik binnenshuis en in bloempotten. Strooi de bemeste tuinaarde over de border en hark daarna de grond zodat het zich vermengd. Besproei daarna de border met water.

Potgrond kopen

Koop potgrond bij Tuincentrum Interflower in Lokeren. Heeft u vragen over welke potgrond het meest geschikt is voor uw tuin? Vraag ons personeel om advies. Zij zijn altijd bereid om u te helpen. U vindt ons tuincentrum in de buurt van Gent en Sint-Niklaas. Bezoek ons tuincentrum in Lokeren, wij kijken ernaar uit u te verwelkomen. 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?