Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Grond- en meststoffen

Grond- en meststoffen kopen nabij Gent, Sint-Niklaas of Lokeren? Tuincentrum Interflower biedt een ruim aanbod aan grond- en meststoffen voor uw gazon, siertuin, terrasplanten, en border.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Zoekt u de juiste grond- en meststoffen voor uw tuin? Dan bent u bij tuincentrum Interflower aan het juiste adres! Bij ons vindt u een ruim aanbod aan grondstoffen en meststoffen voor zowel binnen als buiten. Met het gebruik van de juiste producten kunt u veel winst behalen op de kwaliteit van uw planten. WIj leggen u hier graag alles over uit in ons tuincentrum in Lokeren, nabij Waasmunster. 

Het effect van goede grondstoffen en meststoffen

De standaard grond in uw tuin is over het algemeen arm. Er zit weinig leven in. Ons advies om hier verandering in te brengen, is om deze eerst goed door te laten fresen. Daarna brengt u een laag bemeste tuinaarde aan. Heeft u een kleigrond in de tuin? Dan is ons advies om wat zand door de klei te mengen. Wilt u een specifiek advies, passend bij de grondsoort in uw tuin? In ons tuincentrum voorzien wij u graag van de juiste informatie!

Wanneer gebruikt u potgrond?

De tuinaarde die we normaal gesproken gebruiken is een mix van grond, stalmest en turf. Deze is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken. Hiervoor gebruikt u namelijk potgrond, of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. Naast het gebruik van meststoffen, is deze grond ook luchtiger, waardoor het vocht beter wordt opgenomen. 

Advies over grondstoffen en meststoffen voor uw tuin?

Heeft u behoefte aan advies op het gebied van grondstoffen en meststoffen? Weet u niet welke grondsoort u heeft, of hoe u de grond kunt verbeteren in uw tuin? U bent van harte welkom in ons tuincentrum. Hier vindt u het volledige aanbod op het gebied van grondproducten, en hier kunnen wij u adviseren over het juiste gebruik daarvan. Graag tot ziens in ons tuincentrum!

Assortiment Grond- en meststoffen

Bij ons in het tuincentrum vindt u een uitgebreid assortiment aan grond- en meststoffen van verschillende merken. Het assortiment grond- en meststoffen bij Interflower bestaat uit onder andere:

Onze hoofdleverancier van meststoffen is DCM. In ons assortiment vindt u Potgrond van onder andere Compo Sana. Bij Interflower in Lokeren verkopen wij onder andere producten voor het herstel van kale plekken in uw gazon. Volg het stappenplan van DCM voor een snel en mooi herstel van uw gazon. 

Verschillende soorten meststoffen: samengestelde soortenGrond en meststoffen Tuincentrum Interflower

We kunnen meststoffen splitsen in enkelvoudige meststoffen en samengestelde meststoffen. De kenmerken van samengestelde meststoffen zijn onder andere:

  • Samengestelde meststoffen bevatten extra toevoegingen, waardoor ze geschikt zijn voor bijvoorbeeld het gazon of de siertuin.
  • Samengestelde meststoffen kunnen bijvoorbeeld kalk, zeewier en andere extracten bevatten die een extra impuls geven aan het gazon, de border, of de moestuin.
  • Speciale tuinmest zorgt ervoor dat de tuin de nodige extra voedingsmiddelen krijgt.

De kenmerken van enkelvoudige meststoffen

  • Enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze de groei extra stimuleren
  • De soorten beendermeel en bloedmeel zorgen voor een sterke groei
  • De enkelvoudige meststoffen vallen onder de categorie biologische meststoffen.

Advies nodig voor de juiste artikelen voor uw tuin?

Weet u niet welke soort mest bij uw tuin en uw wensen past? Of bent u benieuwd wat speciale meststoffen voor u kunnen betekenen? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum. Hier vindt u het volledige aanbod en kunnen wij u voorzien van de nodige informatie en deskundige adviezen. U plant uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina. Zoekt u naast meststoffen ook graszoden? Bestel ze makkelijk online in onze webshop!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?