Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Kattenverzorging

Katten lijken soms niets anders te doen dan slapen en zich wassen. Toch heeft uw kat soms wat extra verzorging nodig, zoals een wormenkuur of vlooiendruppels. Bij Interflower vindt u allerlei middelen om uw kat goed te verzorgen en gezond te houden!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Quality time

Veel katten genieten ervan als u ze borstelt, vooral bij katten met lang haar is dit vaak noodzakelijk om klitten te voorkomen. Het kan erg ontspannen werken, zowel voor uw kat als voor u! Afhankelijk van de dikte van de vacht van uw kat kunt u een zachte borstel kopen met plastic pennen, of een kattenvachtkam met metalen pennen om allerlei viezigheid uit de vacht te verwijderen. Er zijn ook speciale vlooienkammen die plat op de huid liggen waarmee u snel kunt zien of uw kat vlooien heeft.

Vlooiendruppels en vlooienbanden

Blijkt dat uw kat vlooien heeft? Dan is het belangrijk uw kat gelijk te behandelen. Hiervoor kunt u vlooiendruppels kopen of een vlooienband omdoen. Vlooiendruppels in de vorm van pipetjes druppelt u in de nek van uw kat en zijn vrij makkelijk toe te dienen. Een vlooienband werkt vaak langer dan vlooiendruppels, tot wel 6 maanden. Niet alle katten houden echter van een bandje om hun nek.

Teken en wormen bestrijden bij katten

Naast vlooien kunnen katten ook andere beestjes met zich meedragen, zoals teken en wormen. Komt uw kat veel buiten? Dan is de kans groot dat uw kat een teek oploopt. Deze zijn vrij goed te voelen in de vacht van uw kat, vooral als ze al even op de huid zitten. Met een tekentang of tekenpincet draait u de teek uit de vacht. Hoe merkt u dat uw kat wormen heeft? Naast het vinden van wormen in de kattenbak kan de kat een ruwe huid krijgen. Een wormenkuur in de vorm van tabletten is dan een goede optie, maar let goed op de dosering. Raadpleeg bij twijfel een dierenarts.

Haarballen bij uw kat

Het is heel normaal voor katten om af en toe een haarbal uit te spugen, ze likken bovendien elke dag hun vacht schoon. Om ervoor te zorgen dat ze van hun haarballen afkomen, eten ze soms gras of andere planten. Merkt u dat uw kat meer haarballen heeft dan normaal, of moeite heeft te braken, dan kunt u in eerste instantie zelf uw kat borstelen. Er zijn ook kattensnacks die werken tegen haarballen. Zorg er daarnaast ook voor dat uw kat kan knabbelen aan bijvoorbeeld kattengras! Dan zorgt u er ook voor dat ze de bloemen op tafel met rust laten.

De beste verzorging voor uw kat

Bij Interflower vindt u nog veel meer producten om uw kat zo goed mogelijk te verzorgen. Voor een optimale hygiëne van uw kat kunt u in ons tuincentrum in Lokeren ook terecht voor:

  • Nagelknippers
  • Kattenshampoo
  • Speciaal dieetvoer
  • Oog- en oorverzorging

Kom langs als u meer informatie wilt over het verzorgen van uw kat, onze medewerkers staan u graag te woord. Uiteraard is het altijd verstandig om contact op te nemen met een dierenarts als u merkt dat uw kat zich niet goed voelt.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?