Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Bestrijdingsmiddelen

Een ruim aanbod (biologische) bestrijdingsmiddelen en andere gewasbeschermers om plagen te bestrijden. Ga schimels, insecten, mollen en andere ongewenste gasten in de tuin tegen met bestrijdingsmiddelen van Interflower.

Open filters Sluit filters

Producten filter

In ons tuincentrum in Lokeren vindt u een ruim aanbod (biologische) bestrijdingsmiddelen en andere gewasbeschermers. Kom langs in ons tuincentrum nabij Waasmunster en Zele voor onder andere bescherming tegen:

 • Schimmels en onkruid;
 • Honden- en kattenverjagers;
 • Insecten bestrijdingsmiddelen tegen bijvoorbeeld, mieren, wespen en spinnen;
 • Bestrijdingsmiddelen tegen mollen om uw gazon te beschermen;
 • Reigerverjagers om de vissen in uw vijver te beschermen.

De mogelijkheden voor gewasbescherming

Voordat u aan de slag gaat met bestrijdingsmiddelen is het goed om u af te vragen of de plant(en) wel op de juiste plaats staan in uw tuin. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht u desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat u zich dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. 

Diverse soorten bestrijdingsmiddelen

Om van vervelende plagen en ongedierten af te komen, zijn er verschillende soorten bestrijdingsmiddelen. U bent hiervoor in ons tuincentrum aan het juiste adres. Biologische bestrijdingsmiddelen voor en door de natuur, dat is het nieuwe concept van DCM, DCM Naturapy®. Vraag gerust in ons tuincentrum naar de diverse mogelijkheden, zodat u de juiste middelen gebruikt voor uw tuin en de gewenste effecten.

Insectenbestrijdingsmiddelen kopen

Insecten dragen bij aan het natuurlijk evenwicht, zo ruimen wespen en mieren veel andere insecten op maar als het er teveel worden en ze overlast gaan geven dan moet u ingrijpen. Mieren zijn niet schadelijk voor uw tuin, maar soms wel vervelend als u lekker in de tuin zit en ze kruipen over uw voeten. In ons tuincentrum vindt u een ruim aanbod bestrijdingsmiddelen tegen mieren, zoals anti-mierensprays, anti-mierenpoeder en mierenlokdoosjes.

Bestrijd vliegen en wespen

Wat doen tegen vliegen en wespen? Met BSI is dit heel snel opgelost! Een droog voorjaar en een warme zomer zorgen voor heel wat wespennesten en zijn een waar feest voor vliegen. De vraag naar producten voor vliegen- en wespenbestrijding is tijdens de zomer groot. Wees dus voorbereid en kom naar Tuincentrum Interflower voor een ruim assortiment!

Tuincentrum Interflower | BSI | Wespen, vliegen en insecten

Tuincentrum Interflower | BSI | Wespen, vliegen en insecten

Reigers rondom de vijver weren?

Reigers vormen op zich geen direct gevaar, alleen als u een vijver hebt met vissen, dan heeft u natuurlijk het liefst geen reigers in de buurt. Daarom kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een afschrikset. Deze bestaat uit stokken die met een nylon draad met elkaar verbonden zijn. De stokken worden langs de vijver geplaatst en door de belletjes die aan het draad bevestigd zijn, wordt de reiger afgeschrikt. Het is misschien niet zo mooi, maar wel effectief! Een andere oplossing is een spiegelende piramide die op het water drijft en door de schittering de reigers op afstand zal houden. De kunstreiger die vaak wordt gekocht om echte reigers te verjagen, heeft geen effect, maar staat wel leuk. Voor de volledige afdeling geldt dat we graag op een vriendelijke manier aan de slag gaan met het verjagen en bestrijden van overlast. Ook op het gebied van reigers verjagen werken we niet met schadelijke middelen, maar gewoon met handige en effectieve methoden om reigers op afstand te houden, zonder dat ze hieronder lijden.

Huismiddelen om mollen te verjagen uit uw tuin

Gelukkig zijn er huismiddeltjes die ervoor kunnen zorgen dat de mollen uit uw gazon verdwijnen. Helpt dit niet en bent u ten einde raad dan zijn er diverse alternatieven zoals een mollenklem, mollenpatronen en mollenschrik. Dan nu de huismiddeltjes tegen mollen:

 • Een fles ingraven in de mollengang.
 • Visafval in de mollengang strooien.
 • Laat de gangen vollopen met water, zet de tuinslang erop.
 • Leg mottenballen in de gangen.
 • Plant de bloembol Keizerskroon (Fritilaria imperalis).
 • Steek zoveel mogelijk stokken in de gangen.

Tot ziens bij Tuincentrum Interflower!

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Lokeren, voor alle mogelijkheden op het gebied van plagen in de tuin, maar ook voor de rest van uw tuin en het onderhoud daarvan. Uiteraard kunt u ons altijd vragen naar meer informatie, of contact met ons opnemen, door een mail te sturen naar info@interflower.be of door te bellen naar +32 934 806 03. Graag tot ziens bij Interflower!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?