Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Zwembad

Er is bijna niets leukers dan 's zomers een verkoelende duik nemen in uw eigen zwembad! Bij Interflower vindt u zowel in de winkel als in de webshop* een ruim assortiment aan producten van BSI voor het wateronderhoud om uw zwembad schoon te houden, zodat u er jarenlang kan van genieten. Daarnaast vindt u opblaaszwembaden en zwembad accessoires (waterpistolen, zwembandjes opblaasflamingo's etc.) van Intex en Bestway.

Open filters Sluit filters

Producten filter

€   - 
Wis selectie
1 - 23 van 23 producten

Speel veilig, zwem hygiënisch!

Zwemmen zonder chloor

Weet u niet welke producten u nodig heeft? 

Download de zwembadgids

Meer over zwembadonderhoud

Een zwembad in de tuin lijkt heel simpel: het bad wordt gevuld met water, en klaar! Maar bij het onderhoud van een zwembad komt meer kijken. Zo is het belangrijk om de kwaliteit van het water in de gaten te houden, door onder andere de pH-waarde te meten en het water te filteren. Ook heeft het filter in het zwembad regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Bij Interflower verkopen wij de producten van BSI voor uw zwembadonderhoud. Advies nodig over het onderhoud van uw zwembad? Onze medewerkers staan u graag te woord!

Waterkwaliteit meten

Waarom is het nodig om het waterkwaliteit van het zwembad te meten? In de zomer heeft een zwembad nogal wat te verduren: bacteriën gedijen goed bij warme temperaturen en algen zorgen voor groene aanslag. Ook belanden er regelmatig bladeren en insecten in het water. Dit komt de kwaliteit van het water niet ten goede, en daarom is een behandeling belangrijk. Zo zijn er tests voor:

  • De pH-waarde. Deze geeft de zuurtegraad van het water aan, de ideale waarde is 7.2. een te hoge pH-waarde zorgt voor kalkaanslag, een te lage pH-waarde zorgt voor irritaties aan huid en ogen.
  • De chloorwaarde. De gebonden chloorwaarde mag niet boven de 1.0 p.p.m. uitkomen.
  • Alkaliteit zorgt ervoor dat zuren worden geneutraliseerd, bij een te lage pH-waarde dus.

Het zwembad reinigen

Nu u de waardes van het zwembad gemeten heeft, is het tijd om ze in een goede balans te krijgen. Zo kunt u de pH-waarde van het water verlagen of verhogen met de speciale pH down of pH up in poedervorm of vloeibare vorm. Ook kunt u kalkaanslag in het bad verminderen met Calc Free. Chloortabletten wordt gebruikt om het water te zuiveren en is er in snelwerkende of langwerkende varianten. Let goed op de dosering, dit wordt aangegeven op de verpakking. Het makkelijkst is uiteraard om de waterkwaliteit te verbeteren met een totaalpakket van BSI.

Houd het filter schoon

Het filter in het zwembad zorgt voor een doorstroming van het water, waardoor het water langer helder blijft. Deze filters hebben ook regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Gebruik hiervoor de filtercleaner van BSI. Vergeet niet het zwembad zelf ook regelmatig een onderhoudsbeurt te geven!

Maak het zwembad winterklaar

Na de zomer lijkt het handig om het zwembad gewoon leeg te laten lopen, maar dit kost uiteraard een heleboel water. Slimmer is om het zwembad winterklaar te maken, door het water de juiste behandeling te geven, dat bespaart een heleboel water. Maak hiervoor eerst de filters schoon, en voeg BSI Winter Proof toe aan het water, samen met Snelwerkend Chloor en BSI Cristal Clear. Filter het water 2 uur, laat het water zakken tot onder de waterlijn en dek het zwembad af met een dekzeil. Zo is het bad binnen no-time weer gebruiksklaar in de zomer!

Het assortiment BSI bij Interflower

Kom langs bij Interflower om alle producten van BSI in ons assortiment te bekijken. We geven u ook graag advies over het onderhoud van uw zwembad. U kunt contact met ons opnemen via +32 934 806 03. Natuurlijk hebben wij ook alles voor het onderhoud van uw vijver.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?