Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Hedera

Hedera of klimop valt onder de groenblijvende heesters. Deze muurbedekker blijft het hele jaar door groen en is ook als bodembedekker te gebruiken. Als bodembedekker bedekt de hedera gemakkelijk hele grote stukken grond. Dit is handig, want hierdoor krijgt onkruid helemaal geen kans meer om ertussendoor te komen. Hedera groeit snel en is niet snel vatbaar voor ziektes. Na het planten van de hedera heeft u dus snel profijt van de tuinplant en geniet u tevens het hele jaar door van een groene bodem, wand, muur of schutting. De hedera, oftewel klimop is namelijk ook geschikt om verticaal grote stukken te bedekken. Geef uw tuin wat kleur door een schutting bijvoorbeeld met hedera te bekleden.

Hedera - Interflower

Hedera kopen in Lokeren

Bent u op zoek naar hedera in de buurt van Lokeren? Dan bent u bij tuincentrum Interflower aan het goede adres. Wij hebben de grootste keuze aan tuinplanten, waaronder ook de hedera. Heeft u al bedacht waar u de hedera in de tuin wilt plaatsen? Bij het nieuw planten van de hedera is het belangrijk dat u de hedera regelmatig water geeft en de hedera in een voedselrijke grond plaatst. Hierdoor kan de hedera goed in de grond wortelen en groeit de plant sneller.

Hedera hangplant buiten

Hedera kan naast bodembedekker of muurbedekker ook prima als hangplant worden gebruikt in de tuin. Hang de hedera plant op in een boom of aan uw veranda. De stervormige bladeren van de hedera zorgen voor een gezellige uitstraling. De grond dient altijd licht vochtig te blijven, maar de hedera houdt zeker niet van natte voeten. Hang uw hedera naast de ingang aan een tuinrek of aan een houten ladder. Combineer de hedera hangplant met andere tuinplanten om een mooie display te creëeren. De hedera groeit op zowel een schaduwrijke als een lichte plek in de tuin of op uw balkon. De hedera houdt niet van de volle zon, dus vermijd plekken die zomers hele dagen in de zon staan!

Hedera hangplant buiten - Interflower

Soorten hedera

Er bestaan verschillende soorten hedera. Voor elke tuin of buitenlocatie is er een geschikte hedera. Ontdek de verschillende soorten hedera in onze plantengids. Wij lichten er alvast een aantal voor u uit. Wilt u advies over welke soort hedera geschikt is voor uw situatie? Of heeft u andere vragen over het plaatsen of wellicht verwijderen van hedera? Vraag het aan ons personeel in het tuincentrum of bel ons op +32 934 806 03.

  • Bent u op zoek naar een bodembedekker? Kies dan voor de Ierse klimop, oftewel de hedera hibernica.
  • Zoekt u een hedera die ook zwarte bessen geeft? Dan is de hedera colchica arborescens iets voor u. 
  • Wilt u een hedera met een iets kleurrijker blad? De hedera helix woerner geeft groen-rode bladeren en blijft de hele winter groen!
  • De hedera helix needlepoint heeft zeer puntige bladeren en valt daardoor zeker op in uw tuin!
  • Wilt u een hedera met een andere vorm blad? Dan kunt u kiezen voor de hedera colchica sulphur heart, deze bladeren zijn veel minder puntig dan de hierboven genoemde.
  • Op zoek naar een struikklimop? De hedera helix golden wedding geeft prachtige groen-gele kleuren en gedijt zelfs op moeilijke standplaatsen.

Klimop kopen

Haal nu uw hedera of klimop planten bij tuincentrum Interflower in Lokeren. Wij beschikken over een zeer ruim assortiment aan tuinplanten, waaronder veel keuze in hedera. Bent u op zoek naar de juiste tuinplanten om uw tuin meer groen te geven? Dan is de hedera zeer geschikt! Hedera is goed bestemt tegen alle soorten weersomstandigheden en blijft het hele jaar door groen. Bovendien is de hedera de standplaats voor het buitenleven van veel insecten, u creëert dus een ware leefplaats voor de natuur in uw tuin. Plan uw route naar ons tuincentrum in Lokeren vanuit Gent, Sint-Niklaas en Antwerpen en haal vandaag nog uw hedera! 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?