Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Plantenvoeding en meststoffen

Heeft u uw tuinplanten net geplant, of staan ze al een paar jaar? Er is elk jaar wel een moment waarop de tuinplanten wat extra verzorging kunnen gebruiken, in de vorm van een snoeibeurt, of de juiste voedingsstoffen. Bij Interflower vindt u de juiste producten voor de verzorging van uw vaste planten.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Voeding voor vaste planten

Uw vaste planten zullen het prettig vinden om af en toe wat extra voeding te krijgen, en u ook! Ook al halen ze veel voedingsstoffen uit de grond, met wat voeding zullen ze goed groeien en sterk blijven. Bovendien komen er meer knoppen aan de planten en wordt het blad extra groen. Nog een voordeel: de planten zijn minder vatbaar voor ziektes. Wat voeding geven is uiteraard prettiger dan een plaag moeten bestrijden. Bij Interflower vindt u van DCM zowel algemene voeding voor vaste planten, als meststof voor rozen, hortensia’s en siergrassen. Om uw coniferen en andere hagen een extra boost te geven, gebruikt u DCM Meststof voor Hagen, Taxus & Coniferen.

Het aanplanten van vaste planten

Bij het aanplanten van nieuwe vaste planten is het natuurlijk belangrijk om genoeg water te geven. Let er ook op in wat voor grond de plant het beste gedijt, sommige planten houden meer van een kalkrijke grond, anderen van een luchtige grond. Met de juiste bodemverbeteraar kunt u de plant een goede start geven.

Een tweede bloei

Om een tweede keer van de planten te kunnen genieten, kan een snoeibeurt wonderen doen. Na de bloei kan de plant flink worden teruggesnoeid. Doe dit in ieder geval voor het einde van juni. Op deze manier voorkomt u dat de plant zaden gaat aanmaken, in plaats daarvan maakt hij nieuwe bloemknoppen. Ook bladplanten kunt u voor eind juni terugsnoeien, dan zullen ze niet te hoog worden, maar juist compact blijven. U kunt meteen na de snoei wat extra voedingsstoffen geven, en sommige planten hebben ook baat bij wat extra voeding tijdens de bloei.

Vaste planten beschermen in de winter

Veel vaste planten die we in onze tuin planten gebruiken we al zo lang, dat ze van oorsprong wel uit ons land lijken te komen, maar schijn bedriegt. Sommige vaste planten kunnen daardoor helemaal niet zo goed tegen vorst. Voor zuidelijke planten zoals de palm en de olijfboom is dat vanzelfsprekend, maar ook matig winterharde planten zoals ijzerhard en de struikveronica kunnen wel wat bescherming gebruiken in de winter. Pak deze goed in met isolatiemateriaal, of verhuis ze naar een koele plek in huis, zoals de garage. Een aantal planten die wel goed tegen vorst kunnen:

  • Hortensia
  • Rodondendron
  • Japanse Esdoorn
  • Liguster

Houd er rekening mee dat planten in de winter geen voeding nodig hebben, in de winter zijn ze namelijk in rust. Het geven van voeding zorgt ervoor dat ze gaan groeien, en dat overleven ze vaak niet. Het is daarom niet meer nodig om na augustus voeding te geven.

Voeding voor andere planten

Ook voor kamerplanten vindt u geschikte voeding bij Interflower in Lokeren. Uiteraard bent u van harte welkom bij ons tuincentrum voor advies over de juiste voeding voor uw tuinplanten en kamerplanten.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?