Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Hydrocultuur

Wilt u planten kweken met behulp van hydrocultuur? Bekijk alle hydrocultuurplanten of laat u informeren bij ons tuincentrum in Lokeren.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Hydrocultuur is de techniek die gebruikt wordt om planten te laten groeien op water en kleikorrels. In plaats van gewone potgrond haalt de plant zijn voedingsstoffen uit water verrijkt met voedingsstoffen. Deze techniek wordt vaak toegepast in kantoren omdat ze weinig onderhoud vergen en toch een mooie uitstraling geven. Ook voor grote kamerplanten voor thuis of op de vensterbank werkt dit uiteraard goed!

De voordelen van hydrocultuur

Het grootste voordeel is dat de watermeter aangeeft wanneer er water gegeven moet worden, u geeft dus nooit te veel of te weinig water. Bovendien is de kans op ziektes zeer laag, omdat de schimmels zich niet kunnen ontwikkelen op de gebakken kleikorrels. De hydrocultuur techniek is ideaal voor ruimtes met veel planten, zoals kantoren. Maar uiteraard is dit ook voor thuis een uitstekende oplossing!

Ontdek onze verschillende soorten kamerplanten!

Naast de hydrocultuur kunt u bij ons ook terecht voor diverse andere soorten kamerplanten, zoals:

  • Cactussen en vetplanten
  • Bloeiende kamerplanten
  • Groene kamerplanten
  • Arrangementen

Voor specifieke vragen en adviezen over de verzorging van de planten kunt u uiteraard bij ons terecht!

Meer weten over hydrocultuur? Kom bij ons langs!

Voor al uw vragen over hydrocultuur voor thuis en op kantoor bent u van harte welkom in ons tuincentrum. Wij staan u graag te woord! U kunt tevens contact met ons opnemen door een mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar +32 934 806 03.