Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Potterie

Woont u in Gent, Waasmunster of ergens anders in de buurt van Lokeren en zoekt u mooie plantenpotten, vazen, manden of schalen? Bij Interflower vindt u alles op het gebied van potterie!

Heeft u een mooie kamerplant of tuinplant gekocht en zoekt u hier een passende pot bij? Wij hebben een ruime keuze aan binnenpotten en buitenpotten. Kies bijvoorbeeld voor klassieke terracottapotten of ga voor design bloembakken van topmerken zoals Capi Europe. In ons tuincentrum vindt u mooie ovale, ronde, vierkante en rechthoekige bloembakken van o.a. Capi Europe, Ecopots en Elho in verschillende kleuren en patronen. Zo hebben wij potten met een mooie ribbel en gladde potten voor een moderne look. Wij hebben verschillende materialen, soorten en maten standaard op voorraad. Kom langs bij Interflower in Lokeren en kies uw perfecte pot uit!

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Binnenpotten kopen bij Interflower in Lokeren

Bij ons in het assortiment vindt u veel mooie plantenpotten voor binnen van verschillende merken en gemaakt van verschillende materialen. Standaard in ons pottenassortiment vindt u glazen potten, keramiekpotten, kunststof bloembakken, rieten manden en ook potten van zink. Tevens beschikken wij over de befaamde Ecopots voor binnen en buiten. We geven graag een aantal tips bij het aanschaffen van een pot:

  • Houd rekening met de breedte van de plant, zodat de wortels genoeg ruimte hebben.
  • Let ook op de diepte van de plantenpot, sommige planten wortelen erg diep.
  • Koop uw plantenpot niet te klein, want dan is de kans groot dat u binnen een jaar weer een nieuw plantenpot moet kopen.
  • Let erop dat er een gat in de onderkant van de pot zit, zodat overtollig water weg kan lopen.
     

Duurzaamheid ontmoet stijl: de Ecopots-collectie

Stijlvol design van Ecopots


Een goed verkocht merk in ons tuincentrum is Ecopots. Een belangrijk kenmerk van de producten van Ecopots is dat ze gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Zo worden de potten en plantenbakken gemaakt van 80% gerecycled plastic. Door dit materiaal te hergebruiken wordt er bespaard op grondstoffen waardoor de afvalproductie vermindert. Bovendien zijn de producten van Ecopots volledig recyclebaar. Dit betekent dat ze aan het einde van hun levensduur opnieuw gebruikt kunnen worden. 

Ecopots bekijken
 

Een glazen vaas of bloempot kopen in Lokeren

Bij het kopen van een glazen vaas of bloempot moet u met een aantal zaken rekening houden. Zo zijn niet alle glazen plantenbakken geschikt voor buiten. Daarnaast zijn hele dunne glazen vazen vaak niet aan te raden met jonge kinderen. Sommige vazen zijn gemaakt van erg dun glas, dit is niet alleen kwetsbaar, maar ook zijn de scherven een stuk scherper dan die van een stevige glazen vaas. Glas is verder uitermate geschikt voor bloemenvazen, maar ook planten die weinig grond nodig hebben zoals een orchidee staan prachtig in een glazen pot of accubak. De kleur van het glas wordt vaak aangepast op de heersende kleurtrends van het moment. 

Potterie bij Tuincentrum InterflowerKeramiek en terracotta potten en schalen kopen in Lokeren

Keramiek of terracotta potten voor buiten zijn vaak wat robuuster dan de bloempotten voor binnen. We kunnen deze categorie onderverdelen in geglazuurde en terracotta potten. Buitenpotten van keramiek of terracotta zijn vaak te herkennen aan het gat in de bodem. Dit gat dient voor de afwatering waardoor schimmels en plantenziektes voorkomen kunnen worden. De meeste geglazuurde potten kunnen 's winters gewoon buiten blijven staan. Bij terracotta is dat afhankelijk van de kwaliteit. Een hardgebakken bloempot of plantenbak neemt minder vocht op en kan 's winters bij vorst niet zo gemakkelijk stuk vriezen. Wilt u een keramiek of terracotta pot in de winter buiten laten staan zonder beplanting erin? Draai deze dan om zodat er geen water in kan blijven staan. 

Kunststof plantenpotten

Kunststof plantenpotten zijn erg populair. Ze zijn licht van gewicht, vallen niet stuk tijdens een hevige storm, en zijn voordelig in de aanschaf. Kunststof potten en bakken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten en vormen. Ook zijn er verlichte kunststof bloempotten en plantenbakken op de markt die uw tuin een bijzondere impuls geven. 

Capi bloempotten en plantenbakken in Lokeren

Het topmerk Capi Europe is al jarenlang een begrip in de wereld van potterie. Capi Europe ontwerpt sierlijke binnen- en buitenpotten voor grote en kleine kamerplanten. Ovale en ronde potten geven uw huis een abstracte uitstraling. Rechthoekige en vierkante potten en bloembakken vindt u allemaal bij Tuincentrum Interflower in Lokeren. De kunststof binnenpotten en plantenbakken van Capi Europe zijn al jaren verkrijgbaar bij ons in het tuincentrum in Lokeren. De kwalitatief goede bloempotten en bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen.

Advies voor plantenpotten en gratis oppotservice

Niet alle potten en plantenbakken zijn geschikt voor buiten. Door hoge of juist lage temperaturen kunnen plantenbakken verkleuren, scheuren of de verf kan er vanaf bladderen. Koop daarom altijd een geschikte plantenbak voor buiten. Houd bij de aanschaf van plantenbakken voor buiten ook rekening met de afwatering. Binnen bepaalt u zelf hoeveel water een plant krijgt, buiten heeft u daar veel minder invloed op. Planten die te veel water krijgen kunnen dood gaan en ziektes of schimmels oplopen. Wij geven u graag en gratis advies voor een mooie pot-plant combinatie. Heeft u een kamerplant en een mooie pot voor erbij uitgekozen? Dan bieden wij de gratis oppotservice aan waarbij we de plant alvast mooi voor u in de pot doen en wat aarde toegevoegd. Zo gaat u gegarandeerd met een prachtig gevulde plantenpot naar huis!

Rieten manden bij Interflower in Lokeren

Bij ons tuincentrum in Lokeren, nabij Gent en Waasmunster vindt u vele soorten en maten rieten manden. De meeste manden zijn gemaakt van wilgentenen en zijn vaak gevoerd met plastic zodat grond er mooi in blijft zitten. Naast de traditionele modellen zijn er ook rieten wand- en hengselmanden. Een nieuw toegepast materiaal is salim en zeegras, vaak versterkt door een metalen frame en als zodanig toe te passen als een woonmeubel zoals zitelementen, wasmanden en kubussen als bijzettafeltjes. Wilt u een bezoek aan ons tuincentrum brengen? Neem een kijkje op onze contactpagina voor ons adres en openingstijden.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?