Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Lavendel

Eén van de mooiste, opvallendste vaste planten, is lavendel. Lavendel heeft prachtige paarse kleuren en geeft uw tuin naast een fraai uiterlijk, ook een heerlijke geur. Niet voor niets dat lavendel één van de meest gebruikte plantensoort is voor beautyproducten. Plant u dit jaar lavendel in de tuin? Dan geniet u niet alleen van kleur en geur in de tuin, maar ook van veel wildleven als insecten, bijen en vlinders! Lavendel is namelijk een echte bijdrager als het aankomt op biodiversiteit. 

Lavendel in de tuin - InterflowerLavendel in de tuin

Lavandula in je tuin zorgt voor volop nuttige insecten in de tuin. Plant de lavendel op een zonnige plek in een goede waterdoorlatende grond, een zandgrond is al voldoende Heeft u een klei of een leemgrond? Meng de grond dan eerst met een bodemverbeteraar voordat u de lavendel plant. Lavendel houdt van een droge en zonnige plaats, een tuin of balkon op het zuiden is dus ideaal. Toch doet lavendel het ook prima op halfschaduwplekken. Echter, bijtjes, vlinders en hommels komen sneller op lavendel in de zon af. Wilt u de biodiversiteit een tandje opschroeven? Plant de geurende lavendel dan op een zonnige plaats in de tuin of op het balkon!

 

Lavendel soort grond

Lavendel groeit in de natuur op een arme, niet voedingsrijke bodem. Hierdoor hoeft u geen bodembemesting te gebruiken voordat u lavendel plant in de volle grond. Heeft u een zure grond in de tuin? Dan is het verstandig om te grond eerst te kalken. De kalk verlaagt de zuurtegraad van uw bodem waardoor lavendel enerzijds goed groeit en anderzijds ook goed zal afharden richting de winter. Voor het strooien van kalk en kalkkorrels komt u langs in Lokeren. Ons personeel helpt u graag bij het op peil brengen van de zuurtegraad van uw bodem.

Geurende bloemen lavendelLavendel geurzakjes - Interflower

Lavendel is niet alleen een populaire tuinplant vanwege de mooie, paarse kleur van de bloemen, maar staat bekend om de heerlijke geur die de bloemen in de zomer verspreiden. Waan uzelf ook in een paradijselijk oord met de geur van lavendel. Deze natuurlijke geurverspreider werkt rustgevend en ontspannend. De geur trekt bovendien insecten als vlinders en bijen aan. Gebruik lavendel als rustgevende geur voor in de slaapkamer: droog wat takjes lavendel op de kachel of in de magnetron, stop de takjes in een geurzakje en hang het zakje op in de slaapkamer. De geur van lavendel is zo sterk dat de geur wekenlang uw slaapkamer inneemt. Het is ook een goed idee om een geurzakje in de kledingkast te hangen, zo ruikt uw kleding altijd heerlijk en hoeft u geen wasverzachter te gebruiken!

Lavendel op pot

Het is ook mogelijk om lavendel op het balkon in bloempotten of plantenbakken te planten. Gebruik potgrond en zorg ervoor dat er gaten in de bodem van de bloempot of plantenbak zit, hier kan het overtollige water wegstromen. In bloempotten krijgt lavendel minder voedingsstoffen binnen dan in de volle grond. Hierom is het verstandig om één of twee keer per jaar organische meststof aan de bloempot toe te voegen. Hierdoor bloeit de lavendel weer prachtig en geniet u van kleur en geur op het balkon! 

Kom langs bij Tuincentrum Interflower in Lokeren, dichtbij Gent en Sint-Niklaas in de buurt. Wij hebben een groot gamma aan lavendel om uw tuin op te geuren! 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?