Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Knaagdierverzorging

Knaagdieren houden van een schoon hok, een regelmatige schoonmaakbeurt is dus erg welkom! Voor de gezondheid van uw knaagdier is het goed om ook zijn of haar ontlasting en vacht in de gaten te houden. Bij Interflower vindt u allerlei producten om uw knaagdier schoon en gezond te houden.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Een schoon huis

Het is niet het leukste klusje, maar het hok van uw cavia of hamster moet regelmatig schoongemaakt worden. Een hoektoilet kun je op de plek zetten waar uw huisdier meestal zijn behoefte doet, dan kunt u deze meteen leeggooien in de groene bak. Het hoektoilet kunt u vullen met een toiletvullling zodat het toilet langer meegaat. Hoe vaak u het hok schoonmaakt, hangt af van hoeveel knaagdieren u heeft en hoe vies ze hun hok maken. Het is in ieder geval belangrijk dat het hok in de zomer regelmatig wordt schoongemaakt, door de warmte komen er snel meer bacteriën in het hok.

Het hok bedekken

Om het hok te beschermen kunt u een bodembedekker neerleggen dat vocht absorbeert. Voor konijnen komt daarbovenop een laag stro. Hier kunnen ze zich in nestelen zodat ze goed warm blijven, vooral als ze buiten verblijven. Voor kleinere knaagdieren is een bedekking van zaagsel of houtsnippers het beste, aan stro kunnen ze zich namelijk bezeren. Onder andere hamsters en muizen zijn ook dol op zand, hier kunnen ze lekker in rollen om hun vacht te verzorgen.

Verzorging in de zomer

In de wintermaanden is het verzorgen van uw knaagdier wat makkelijk dan in de zomer, wat extra hooi houdt ze goed warm. Wat kunt u in de zomer doen om voor verkoeling te zorgen?

  • Zet het hok niet in de zon.
  • Bedek het hok met een witte doek als er toch te veel zon is.
  • Zorg voor genoeg drinkwater, ververs het regelmatig.
  • Leg een koelplaat of koelpad in het hok.
  • Laat eten dat kan bederven niet te lang liggen.

Huid- en haarverzorging

Ook knaagdieren kunnen soms een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste gebruiken. Te lange nagels of klitten in het haar zijn niet erg prettig. Vaak slijten de nagels van uw knaagdier vanzelf, maar als de nagels toch te lang worden, kunt u deze zelf afknippen met een nagelknippertje speciaal voor knaagdieren. Klitten in de vacht kunnen weggeknipt worden, sommige konijnen en cavia’s vinden het ook fijn om gekamd te worden, dit voorkomt klitten. Ook langharige hamsters hebben baat bij een kambeurt.

Tanden verzorgen van uw knaagdier

Doordat de tanden van knaagdieren hun leven lang doorgroeien, het is dus van belang dat alle knaagdieren genoeg hebben om op te kauwen, zoals takjes van bomen. Er is ook speciaal knaagmateriaal om de tanden gezond te houden, zoals knaagstenen. Let er wel op dat de knaagstenen niet te veel mineralen en zouten mogen bevatten. Bekijk af en toe de tanden van uw knaagdier om zeker te zijn dat ze niet te lang worden, natuurlijk is het goed om langs de dierenarts te gaan als u het vermoeden heeft dat uw huisdier ergens last van heeft!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?