Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Luchtzuiverende kamerplanten

Bij Interflower hebben we een groot assortiment aan luchtzuiverende kamerplanten. Dit zijn kamerplanten die schadelijke stoffen in de lucht zuiveren en opnemen in hun bladeren. Plaats in elke kamer een luchtzuiverende kamerplant voor een gezond klimaat in huis. Kom langs in Lokeren of bestel direct in onze webshop.

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Luchtzuiverende kamerplant in Lokeren

Heeft u er wel eens over nagedacht dat het binnenhalen van een kamerplant bijdraagt aan de kwaliteit van het binnenklimaat? Tegenwoordig zijn de huizen in Nederland steeds beter geïsoleerd, dit zorgt ervoor dat de lucht in onze huizen steeds droger wordt. Zomers staat airco's te loeien om het koel te houden en 's winters branden de kachels om een bijna broeierig klimaat te creëren. Een luchtzuiverende kamerplant draagt dus bij aan een beter binnenklimaat. Een luchtzuiverende kamerplant filtert de lucht, produceert zuurstof en is makkelijk in de omgang. Waar wacht u nog op? Haal nu uw luchtzuiverende kamerplant bij Tuincentrum Interflower in Lokeren!

Hoe werkt een luchtzuiverende kamerplant?

Vrijwel alle kamerplanten zorgen voor extra zuurstof, maar er zijn dus ook kamerplanten die de lucht zuiveren. De Spathiphyllum heeft naast de prachtige look een van de sterkste luchtzuiverende kracht. Deze plant neemt schadelijke stoffen op via de bladeren. Vervolgens slaat de Spathiphyllum deze schadelijke stoffen op in bijvoorbeeld de wortelen. Luchtzuiverende kamerplanten gebruiken fotosynthese om CO2 om te zetten in zuurstof en brengen waterdamp in de lucht. Door de natuurlijke werking van de plant verbetert de kamerplant dus de luchtvochtigheid. Naast het afbreken van schadelijke stoffen werken de luchtzuiverende kamerplanten ook als een soort luchtverfrisser door nare geuren af te breken.

Areca Palm - Interflower

Populaire luchtzuiverende kamerplanten

  • Wij noemden haar (of hem) al in het stukje hierboven, maar wij willen de Spathiphyllum graag nog een keer benoemen. Deze plant is namelijk de koningin (of koning) van de luchtzuiverende planten. De grote bladeren zijn ideaal voor het zuiveren van de lucht en met de prachtige look steelt deze kamerplant echt de show in elke woonkamer. 
  • De Areca Palm is een veel voorkomende kamerplant en dat is niet voor niets. Deze grote, groene vriend is gespecialiseerd in het verwijderen van schadelijke stoffen en geeft je daar schone, zuurstofrijke lucht voor terug. De plant heeft wel veel zonlicht en redelijk wat water nodig. Deze plant is dus niet geheel onderhoudsvrij, maar de plant is het zeker waard!
  • De Phlebodium wordt in Nederland ook wel de Blauwvaren genoemd. Deze luchtzuiverende, iets minder grote kamerplant dan de twee hiervoor genoemd, houdt van veel water. De Blauwvaren is echter minder fan van direct zonlicht. Plaats de Blauwvaren dus niet op de vensterbank, maar liever op een dressoir of op tafel. Deze kleine, maar zeer fijne varen zuivert de lucht en is zeer decoratief. Wat wilt u nog meer!

Haal nu uw luchtzuiverende kamerplant bij Tuincentrum Interflower in Lokeren en verbeter de luchtkwaliteit bij u in huis. Dit verlaagt stress, draagt bij aan een beter leven en bovendien ziet uw huis er zeer gezellig uit met een kamerplant! Neem contact met ons op door een mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar +32 934 806 03.