Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Verzorging

Voor de verzorging van uw kamerplanten bent u bij Interflower van harte welkom. Veel kamerplanten hebben dezelfde verzorging nodig, maar het is goed om te weten hoe ze precies verzorgd moeten worden!

Open filters Sluit filters

Producten filter

 

Verzorg uw kamerplant: water geven

Het klinkt misschien overbodig, maar water geven is eigenlijk het belangrijkste voor het in leven houden van uw plant. Toch klinkt dat minder vanzelfsprekend dan het is, aangezien niet iedere plant evenveel water nodig heeft. Let op de omschrijving bij de plant en geef water volgens de instructies. Zo voorkomt u dat de plant rottende wortels krijgt, als er te veel water in de pot blijft staan, of juist uitdroogt. Een handige richtlijn is dat kamerplanten in de winter minder water nodig hebben dan in de zomer.

Tuincentrum Interflower | Kamerplanten verzorging

Afstoffen en schoonmaken

Huisdieren, haren, stof… er dwarrelt nogal wat rond in huis, wat allemaal op de planten terechtkomt. Zo kan er na een tijd een laagje stof ontstaan op uw kamerplant. Even een stofdoek eroverheen en een sproeibeurt zal de plant zeker goed doen. Draai tegelijkertijd de plant een slag, zodat elk deel van de plant gelijkmatig kan groeien. Geef de planten die hiervan houden dan meteen een dompelbad, ideaal voor planten die niet houden van water op hun bladeren, daar zullen ze weer van gaan stralen!

De juiste voeding voor uw kamerplant

De potgrond waarin de kamerplant komt, geeft ongeveer acht weken voeding af. Het geven van kamerplantenvoeding kan het beste voor de bloei, en zeker niet na september. Er is ruime keuze aan kamerplantenvoeding per plantensoort, zoals:

Bij Interflower vindt u plantenvoeding in vloeibare vorm, kegelvorm of als korrels. Of u plantenvoeding in vloeibare vorm, in de vorm van kegels of poeder geeft, hangt af van uw eigen voorkeur. Het voordeel van vloeibare voeding is dat u het bij het gietwater giet, op deze manier kunt u alle planten tegelijkertijd voorzien van voeding en water. Het voordeel van kegels en korrels is dat ze over langere tijd de voeding vrijgeven en u dus minder vaak aan de verzorging van uw kamerplant hoeft te denken.

Tuincentrum Interflower | Kamerplanten verzorging

Uw kamerplant verpotten

De kamerplant koopt u al in een pot met potgrond. Hier kan de kamerplant prima een tijdje in gedijen, maar na een tijdje is het zo ver om ze te voorzien van een grotere pot met nieuwe voeding. Er is ook speciaal potgrond beschikbaar voor kamerplanten, zoals voor anthuriums en orchideeën. Zorg ervoor dat de nieuwe pot minimaal 20% groter is dan de oude pot, de beste periode om dit te doen is in het voorjaar. Weten wanneer het tijd is om de kamerplant te verpotten? Bekijk dan de kluit, is deze helemaal verworteld? Dan is het tijd voor een nieuwe pot.

Advies voor de verzorging van uw kamerplant

Bij Interflower staan wij u graag te woord voor meer tips over de verzorging van uw groene of bloeiende kamerplant. U bent van harte welkom in ons tuincentrum, u kunt ons ook bereiken via info@interflower.be of u kunt bellen naar +32 934 806 03. Tot ziens!

Openingstijden

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?