Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Vissenvoer

Het lekkerste vissenvoer voor uw vissen koopt u bij Tuincentrum Interflower in Lokeren! In ons tuincentrum vindt u diverse soorten vissenvoer voor uw vissen. Het juiste vissenvoer is een belangrijke factor om uw vis gezond te houden. Neem eens gezellig een kijkje in ons tuincentrum om ons assortiment te bekijken. Onze medewerkers helpen u maar al te graag met het kiezen van het juiste voer.  Naast vissenvoer hebben we een ruim assortiment aan producten voor hondenkatten en vogels. Mocht u vragen hebben over ons assortiment, neem dan gerust contact met ons op of kom bij ons op bezoek!

Vissenvoer_Tuincentrum Interflower

Drijvend voer of zinkend voer?

Drijvend voer is over het algemeen niet het beste voer voor vissen. Drijvend voer, zoals vlokken, kunnen vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van uw vissen. Wanneer de vissen erg gretig eten, wat vaak zal gebeuren, happen ze zo wild naar het drijvende voer dat ze ook lucht mee happen. Dit kan zwemblaas problemen als gevolg hebben. De vissen happen dus teveel lucht mee wat in de buik kan blijven hangen. U kunt het voer ook eerst even in een  bakje water laten weken en vervolgens in het aquarium doen. De vlokken zullen dan sneller naar de bodem zinken.

Om dit soort problemen te voorkomen kunt u beter zinkend voer geven. Wanneer het voer zinkt zullen de vissen geen lucht mee happen waardoor zwemblaas problemen voorkomen kunnen worden.

Plantaardig voedsel of dierlijk voedsel?

De Guppie, Platy en Molly zijn allemaal planteneters van nature en willen daarom over het algemeen graag plantaardig voedsel hebben. Soorten zoals de Tetra, Maanvis en Barbeel hebben dierlijk voedsel als voorkeur. Kijk naar welk voer jouw vis specifiek nodig heeft en baseer daar uw voerkeuze op. Daarnaast kunt u rekening houden met:

  • De grootte van het visvoer: zorg ervoor dat het voer niet te groot is voor uw vissen, dit zullen ze niet opeten. Kies daarom de juiste maat voor uw maat vissen.
  • Zou u de kleur van uw vissen nog wat feller willen krijgen? Wissel dan plantaardig en dierlijk voedsel met elkaar af. Daarnaast kunt u nog Spirulina voer toepassen.
  • Kijk bij aanschaf van het voer goed naar de voedingswaarde.

Onze medewerkers van Tuincentrum Interflower kunnen u hier natuurlijk mee helpen. Wanneer je het juiste soort voer hebt gevonden is het belangrijk dat je niet te vaak gaat voeren. Daarnaast is het aan te raden om niet altijd op het zelfde tijdstip de vissen te voeren. Zo blijven uw vissen alert. 

Vissenvoer_Tuincentrum Interflower

Vissenvoer kopen in Lokeren

Komt u ook gezellig langs Tuincentrum Interflower in Lokeren om alles voor uw huisdier te halen? U vindt onze openingstijden en contactgegevens op de contactpagina. Graag tot ziens bij Tuincentrum Interflower!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?