Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Olijfboom

Een olijfboom, oftewel Oleaceae brengt een mediterrane sfeer met zich mee en staat elegant in elke tuin! Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren hebben we verschillende maten olijfbomen, zo koopt u bij ons kleine olijfbomen op stam en grote olijfbomen van 100 jaar oud. Kom langs en ontdek het assortiment. Olijfbomen zijn bladhoudend en houden van een zonnige standplaats. 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Olijfboom op stam

De Olea europaea, oftewel olijfboom op stam komt oorspronkelijk uit het oosten van het Mediterrane gebied. Hier liggen de temperaturen hoger en zijn winters een stuk minder streng dan in België. De olijfboom op stam is een veel voorkomende olijfsoort en kan vruchten krijgen. In Nederland krijgen olijfbomen op stam maar zelden vruchten en als u deze plukt, zijn deze ook niet direct eetbaar. De olijven moeten eerst worden geweekt. Wilt u meer informatie over het eten van olijven van de olijsboom op stam? Kom langs in Lokeren en vraag ons personeel om advies. 

Verzorging olijfboom

De olijfboom houdt van een zonnige standplaats, dit omdat de olijfboom uit warmere gebieden komt dan België. Het blad van de olijfboom is grijsgroen en blijft groen in de winter. Plant de olijfboom in vochthoudende grond, de olijfboom houdt namelijk niet van extreme droogte, hierdoor drogen de bladeren uit en vallen de bladeren uit. De olijfboom dient in de winter ingepakt te worden met plastic of jutezakken om de boom te beshermen tegen vorst. Strenge vorst bevriest de boom en brengt schade toe aan de groei. Om dit te voorkomen, haalt u de olijfboom 's winters naar binnen, of, als uw boom te groot is, beshermt u de olijfboom door middel van houtsnippers, bubbeltjesplastic of jute. Kom langs in ons tuincentrum in Lokeren voor meer informatie.

Waneer olijfboom snoeien

De olijfboom verlangt in de zomer vooral veel water, denk hierbij aan 2 à 3 keer per week. De grond moet licht vochtig blijven om te groeien. Zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden, anders gaan de wortels rotten. Een regenbui telt ook als één waterbeurt. De olijfboom groeit zeer langszaam in ons klimaat en dient daarom niet gesnoeid te worden. Snoei de olijfboom lichtjes bij in het voorjaar als u de olijfboom weer inv orm wilt knippen. Knip horizontale uitstekende takken af. De takken zullen langzaam teruggroeien. 

Water geven olijfboom

Ondanks dat de olijfboom uit warmere klimaten komt dan bij ons in België, houdt de olijfboom wel van een waterbeurt, zeker in de zomer. Geef de olijfboom in de zomer 2 tot 3 keer per week water. Bedek de bomen of de bovenlaag van de grond met hydrokorrels, deze kleikorrels houden het vocht vast en geven de juiste hoeveelheid vocht af als de boom dit nodig heeft. De olijfboom geeft goed zelf aan wanneer hij te veel of te weinig water krijgt:

  • Als de boom te veel water krijgt, gaan de bladeren krullen, drogen ze uit of vallen ze uit. Dit betekent dat u moet minderen in het bewateren van de olijfboom.
  • Als de boom te weinig water krijgt, dan kleuren de bladeren geel en vallen de bladeren uit. Dit betekent dat de boom meer water nodig heeft. 

Olijfboom in pot

Omdat de olijfboom niet tegen vorst kan, is een olijfboom zeer geschikt om op pot te houden. De potten zijn minder vatbaar voor vrieskou dan olijfbomen die geplant zijn in de directe grond. U koopt grote, jonge, kleine en oude olijfbomen bij Tuincentrum Interflower in Lokeren. Plaats de olijfboom in pot in de tuin, in de voortuin bij de ingang, op het balkon, op uw dakterras of op kantoor. Er zijn olijfbomen die ook geschikt zijn als binnenplant. Informeer bij ons personeel welke olijfbomen geschikt zijn voor binnen. Olijfbomen zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Kom langs en bestel olijfbomen op pot in ons tuincentrum. Ga een sfeervolle, mediterrane zomer tegemoet met olijfbomen in de tuin!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?