Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Vogelvoer

Met vogelvoer helpt u de vogels tijdens de koude dagen enorm. Ze hebben het dan namelijk erg zwaar met het vinden van voedsel. Daarnaast kunt u ook een vogelhuisje/nestkastje aanschaffen, zodat de vogeltjes hier onder andere in kunnen schuilen voor het slechte weer. Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren nabij Gent, Antwerpen en Dendermonde vindt u verschillende soorten voedsel voor de vogels buiten of natuurlijk voor uw eigen vogel.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Zelf vogelvoer maken

Voor u het weet staat de winter weer voor de deur. De vogels kunnen uw hulp in deze periode extra goed gebruiken. Wist u bijvoorbeeld dat sommige vogels wel 25% van hun gewicht verliezen in een koude nacht? Om ze een hart onder de riem te steken kunt u ze helpen met extra voeding, zoals een vetbol. Deze kunt u zelfs zelf maken! Hierbij een aantal tips van Tuincentrum Interflower om zelf aan de slag te gaan.

Benodigdheden

 • Ongezouten frituurvet (in de supermarkt kunt u vragen naar ossewit)Vogelvoer_Tuincentrum Interflower
 • Ongezouten pindanoten
 • Gestreepte zonnebloempitten
 • Wat buitenstrooisel voor tuinvogels
 • Enkele rozijnen
 • Een stuk touw
 • Chinese stokjes/satéstokjes
 • Een doosje dat kapot mag (zoals een melkkarton of een yoghurt bakje)

Stappenplan

 1. Eerst moet u het vet laten smelten. Dit kunt u het best doen in een grote pan op het vuur. Het vet moet smelten op een zacht vuurtje, het mag zeker niet koken.
 2. Terwijl het vuur opstaat kunt u de pindanoten in stukjes slaan met een hamer.
 3. Wanneer het vet is gesmolten, mag u de andere producten toevoegen in de pan. Dit zijn de pindanoten, de zonnebloempitten, het buitenstrooisel en de rozijnen.
 4. Voordat het mengsel in het potje/doosje mag, moet u eerst een touwtje tussen de twee stokjes klemmen en in het bakje laten vallen. Leg dit touwtje zo goed mogelijk in het midden met de stokjes rustend op de rand van het potje.
 5. Dan pakt u de pan en giet u alles in het potje/doosje.
 6. De vetbol is al bijna af! U kunt het potje/doosje nu in de koelkast zetten. Hier moet het een nachtje blijven staan om hard te worden.
 7. Wanneer u de vetbol de volgende dag uit de koelkast haalt, kunt u het potje/doosje voorzichtig kapot maken, en de vetbol in de tuin of op het balkon ophangen!

Vogelvoer bij Tuincentrum Interflower

Bent u niet zo van het knutselen, dan kunt u natuurlijk ook gewoon kant en klaar vogelvoedsel bij ons kopen. Tuincentrum Interflower is gelegen in Lokeren nabij Gent, Antwerpen en Dendermonde. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. Graag tot ziens bij Tuincentrum Interflower!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?