Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Schoonmaken

Voor het schoonmaken van de tuinmeubelen en de barbecue vindt u bij Interflower allerlei schoonmaakmiddelen. Denk ook aan het reinigen van terrastegels om van de groene aanslag af te komen. Met onze schoonmaakmiddelen ziet uw tuin er weer als nieuw uit!

Open filters Sluit filters

Producten filter

In de lente wilt u uw tuinmeubelen natuurlijk meteen gebruiken. Ondanks dat ze misschien de hele winter binnen hebben gestaan of overdekt waren met een tuinmeubelhoes, kunnen ze toch behoorlijk wat stof opgevangen hebben. Ook door regelmatige regenbuien en door ze simpelweg te gebruiken zullen ze wat slijtageplekken gaan vertonen. In het voorjaar wordt het daarom hoog tijd om de tuinmeubelen een onderhoudsbeurt te geven.

Een onderhoudsbeurt voor de tuinmeubelen

Veel tuinmeubelen zijn weersbestendig, maar na een flink aantal regenbuien zullen er toch wat weerplekken ontstaan. Een goed begin is natuurlijk het schoonmaken van de tuinmeubelen met wat groene zeep en een borstel, maar bij houten tuinmeubelen is er soms wat extra onderhoud nodig. Onderhoudsolie voor hardhout zorgt ervoor dat de kleur van de meubels hersteld wordt, en het is niet nodig om de tuinmeubels ervoor te schuren. Voor tuinmeubelen van andere materialen zoals kunststof of aluminium, of een combinatie van materialen, zijn er ook speciale krachtreinigers.

De barbecue schoonmaken

Na een warme zomer kan ook de barbecue wel een onderhoudsbeurt gebruiken. Tijdens het schoonmaken van de tuinmeubelen in het voorjaar kunt u dus meteen de barbecue meenemen. Gerbuik de grondige bbq-reiniger van HG en laat het een aantal minuten intrekken. Het aangekoekte vet kunt u weghalen met een borstel. Is het vet erg hardnekkig? Herhaal de behandeling dan tot de barbecue weer helemaal glimt.

Weg met groene aanslag met HG

Op de terrastegels kruipen allerlei beestjes en er komt regelmatig tuinafval op terecht. Een goede regenbui maakt het een fijne plek voor onkruid om te kunnen groeien en zo kleuren de tegels donkergroen. HG groene aanslagreiniger maakt niet alleen de tegels weer schoon, door de reiniger te verdunnen is het ook veilig voor het gras en de planten. Een aantal tips voor het gebruik van groene aanslagreiniger:

  • Meng 1 liter groene aanslagreiniger met 20 liter water, of in een verhouding van 1:20. Hiermee kan ongeveer 150 vierkante meter schoongemaakt worden.
  • Haal eerst de grootste stukken onkruid en mos tussen de tegels vandaan.
  • Gebruik de reiniger bij droog weer, en ook als er geen regen verwacht wordt, anders spoelt het de reiniger weg.
  • Gebruik het product niet onder de 10 graden.
  • Na 36 uur zien de tegels er weer als nieuw uit!

Schoonmaken met BoBrush

Natuurlijk kan niet alles aangepakt worden met een handige reiniger. Stoffige meubelen kunnen het beste afgestoft worden met een borstel of een doek en ook tuinafval zoals bladeren en onkruid zal zichzelf niet opruimen. Bij Interflower heeft u ruime keuze aan bezems en andere borstels, zoals stoffer & blik, zowel voor binnen als buiten. Ook kunt u al uw stelen eenvoudig opbergen door een ophangsysteem van BoBrush aan de muur te bevestigen. Het hele assortiment BoBrush kunt u bekijken in ons tuincentrum in Lokeren.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?