Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Bomen, heesters en coniferen

Bomen, heesters en coniferen kopen in de buurt van Sint-Niklaas of Gent? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Lokeren! Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten bomen die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje.

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Het verschil tussen bomen, struiken en heesters

Het is soms lastig om het verschil tussen een boom, struik en een heester te bepalen. Soms lijkt het namelijk bepaald te worden door de lengte: struiken zijn over het algemeen korter dan heesters, en bomen worden het hoogst. Maar er bestaan ook heesters die heel hoog kunnen worden, zoals de Japanse esdoorn, deze wordt een sierheester genoemd. Een betere definitie van heester is een boom die dicht bij de grond vertakt, bijvoorbeeld de rododendron.

Verschil tussen heesters en vaste planten

Waarin verschilt een heester dan van een vaste plant? Vaste planten sterven bovengronds af in de winter, terwijl heesters verhouten en bovengronds blijven. En dan zijn er nog halfheesters, zoals de lavendel. Deze wordt meestal gezien als vaste plant, omdat ze het eerste jaar niet tegen vorst kunnen, maar het jaar erop verhout deze plant wel en blijft deze bovengronds.

Bladhoudende en bladverliezende heesters

Er zijn zowel bladhoudende als bladverliezende heesters. Bladverliezende heesters laten hun bladeren vallen in de herfst, wat een prachtige verschijning kan zijn. Kornoelje heeft bijvoorbeeld prachtige verschijningsvormen, zowel het blad als de takken veranderen per seizoen van kleur. Het blad van de hortensia verkleur wat minder spectaculair, maar de gedroogde bloemen zijn erg leuk ter decoratie. Bladhoudende heesters zijn bijvoorbeeld:

  • Clematis
  • Liguster
  • Laurierkers
  • Buxus Sempervirens

Wilt u weten welke heester u het beste in de tuin kunt plaatsen? Of welke heesters wij op voorraad hebben? Onze medewerkers staan u graag te woord in ons tuincentrum! U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen.

Coniferen verzorgen

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest zijn naalden. De conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen, maar niet te veel op de wind moet staan. Het gebeurt regelmatig dat coniferen bruin kleuren, wat door een schimmelinfectie kan komen. Andere boosdoeners zijn ongewenste insecten of een tekort aan voeding. Voor een juiste verzorging van uw bomen en heesters kunt u bij tuincentrum Interflower ook terecht voor geschikte voeding. Bekijk daarvoor ons aanbod meststoffen.

Olijfbomen

in ons assortiment hebben wij ook allerlei olijfbomen. Zoekt u bijvoorbeeld een olijfboom op een kleine stam of een olijfboom op leeftijd? Wij hebben olijfbomen van wel 300 jaar oud. Het kan wel 5 jaar duren voordat er olijven verschijnen aan de olijfboom, maar dat is niets als u bedenkt hoe oud een olijfboom kan worden. De olijfboom houdt niet van vorst, dus hij kan het beste in een pot gehouden worden, zodat hij in de winter binnen gezet kan worden. 

Kom langs bij Tuincentrum Interflower

Bomen, struiken of coniferen kopen nabij Sint-Niklaas of Gent? Kom dan langs in ons tuincentrum in Lokeren! Wij voorzien u graag van een passend advies zodat u snel kunt genieten van een prachtige boom, struik of  conifeer die past bij uw tuin. 

Advies nodig?

Voor vragen over ons assortiment tuinplanten kunt u een mail sturen naar info@interflower.be of bellen naar +32 934 806 03.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?