Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Deurmatten

Met een goede en stevige deurmat zorgt u ervoor dat zand en andere dingen die in de tuin mogen blijven, niet in huis belanden. Bij Interflower heeft u ruime keuze aan deurmatten voor zowel binnen als buiten, van stevige materialen of met leuke patronen!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Een deurmat houdt niet alleen viezigheid buiten, maar door een vrolijke deurmat met tekst uit te kiezen kunt u ook bezoekers verwelkomen. De deurmat is immers het eerste wat ze zien bij aankomst. Let wel op de afmeting van de mat, een te kleine mat voor de deur staat niet zo mooi.

Deurmatten voor buiten

Deurmatten voor buiten zijn meestal gemaakt van de volgende materialen:

  • rubber,
  • kokosvezels,
  • kunststof,
  • een combinatie van deze materialen.

Zo hebben draadroostermatten van kokos een extra stevige structuur waarmee veel zand en viezigheid van schoenen geveegd kan worden. Deurmatten van rubber zijn erg slijtvast en gaan daardoor jaren mee. Een voordeel van een kunststof schraapmat is dat ze een wat zachtere uitstraling hebben dan rubber, ideaal als de deurmat niet zo mag opvallen in de tuin.

Deurmatten voor binnen

Deurmatten voor binnen houden niet alleen vuil uit het huis, maar voorkomen ook dat zand de vloer beschadigd of vocht kringen achterlaat op het tapijt. Veel deurmatten voor binnen zijn gemaakt van katoen en kunnen veel vocht opnemen, en worden ook wel droogloopmatten genoemd. Deze deurmatten zijn lekker zacht voor uw voeten, maar nemen minder vuil op. Dit soort deurmatten zijn niet geschikt voor buiten omdat de regen en ander vocht in de mat zal trekken. Schoonloopmatten hebben een wat grovere structuur waardoor ook vuil van uw schoenen geschraapt kan worden. Deze kunnen zowel binnen als buiten gelegd worden, maar zijn wel minder geschikt voor blote voeten door de grove structuur.

De deurmat schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat de deurmat lang mee kan gaan, is het belangrijk om deze af en toe uit te kloppen, anders kan de mat steeds minder vuil of water opnemen. Sommige deurmatten voor binnen zijn ook geschikt om te wassen in de wasmachine, als de mat niet heel vies is kunt u dat op 30 graden doen. Vuilere matten kunnen op 40 graden gewassen worden. Let er wel op of de deurmat wel geschikt is om te wassen.

Tips voor het kopen van een deurmat

Soms dienen deurmatten vooral ter decoratie, maar het is belangrijk om ook rekening te houden met de kwaliteit van de mat. Te lichte matten kunnen namelijk verschuiven, wat best gevaarlijk kan zijn op een gladde vloer. Kies daarom voor een stevige deurmat die een goede grip heeft. Houd er ook rekening mee dat dunnere deurmatten eerder slijten dan dikkere deurmatten. Deurmatten voor binnen kunnen ook in een speciale uitsparing in de vloer gelegd worden, dan is er geen kans op verschuiving.

Deurmatten bij Interflower

Wij verkopen deurmatten van het merk Hamat. De deurmatten van Hamat zijn er met patronen zoals bloemen en leuke teksten en in verschillende kleuren, zoals zwart, rood en blauw. Kom langs bij ons tuincentrum om ons assortiment deurmatten te bekijken en om inspiratie op te doen.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?