Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Siergrassen

Siergrassen kopen doet u bij Interflower! Van lage struiken tot opvallende pluimen: in ons tuincentrum vindt u allerlei soorten siergras.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Siergrassen kunnen voor allerlei doelen in de tuin dienen: als prachtige wuivende halmen, als opvulling voor een border of om onkruid te beperken. Als veel planten in het najaar zijn uitgebloeid, zorgen siergrassen nog voor genoeg sfeer in de tuin. Er zijn ook siergrassen die kleurrijk bloeien, bovendien zijn ze erg eenvoudig in het onderhoud. Siergrassen zijn dus onmisbaar in de tuin! Bij Tuincentrum Interflower vindt u diverse soorten siergrassen.

Siergras soorten

Er zijn natuurlijk genoeg soorten siergras om uit te kiezen. De vorm varieert van hoog tot laag en van siergrassen met pluim of siergras zonder pluim. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Lampenpoetsersgras met hangende, zachte pluimen.
  • Pampasgras met hoge, uitbundige bloemaren.
  • Blauwgras heeft, zoals de naam al zegt, blauwe bladeren dat goed de winter doorkomt.
  • Vedergras heeft hele fijne stengels, u waant u direct aan zee.
  • Prachtriet gaat het meest de hoogte in en vormt grote pollen.

Tuincentrum Interflower | Siergrassen | Siergrassen snoeien

Siergras planten in de tuin

Wanneer kun je siergras planten? Zoals voor veel vaste planten geldt, kun je siergras eigenlijk het hele jaar door planten, behalve als er kans is op vorst. Het beste moment is in maart of april of in oktober, bij te zonnige periodes zal het siergras ook niet goed aanslaan. Voor degenen met meer geduld kunt u ook zelf siergras zaaien. De grassen staan dan binnen een paar jaar net zo hoog als voorgekweekte siergras. Zo kunt u zelf precies bepalen waar u het siergras wilt hebben in de tuin. Voor het gemak kunt u ze ook voorzaaien in een kweekpotje en ze later uitplanten.

Siergrassen in de zon of in de schaduw?

Siergrassen zijn planten die wel tegen een stootje kunnen en graag in de zon staan. Er zijn genoeg soorten winterharde en wintergroene siergrassen, zoals de Carex. Andere soorten van deze cypergrassenfamilie zijn ook geschikt voor in de schaduw. Deze siergras voor de schaduw wordt ook wel Zegge genoemd. Siergrassen die groenblijvend zijn willen wel graag gesnoeid worden in het voorjaar. Siergrassen doen het altijd goed in de zon, zorg er wel voor dat de bodem vochtig genoeg is.

Andere toepassingen van siergras

Siergras kunnen uiteraard ook in potten of bakken in de tuin gezet worden. Een aantal siergrassen vormen zaden of maken worteluitlopers. Door siergrassen in potten te zetten, kunt u de verspreiding van het gras wat beperken. Een andere leuke toepassing is om siergras als haag te gebruiken. Hiervoor kunt u zowel hoog siergras als laag siergras gebruiken, afhankelijk van hoe hoog u de haag wilt hebben. Hiervoor is vooral siergras geschikt dat steile aren heeft of ga voor bamboe.

Siergras snoeien

Siergrassen hebben niet zo veel onderhoud nodig, maar een aantal soorten hebben aan het einde van de winter wel een snoeibeurt nodig, deze sterven bovendien bovengronds af. Siergrassen die afsterven kunnen rond deze tijd gesnoeid worden, zodat u in de winter nog geniet van de pluimen. Wintergroene siergrassen en groenblijvende siergrassen die wat schade hebben opgelopen kunnen een opknapbeurt krijgen. Een grote snoeibeurt kan, maar is niet altijd nodig.

Tuincentrum Interflower | Siergrassen | Siergrassen snoeien

Siergras bemesten

Na een tijd kan het nodig zijn om siergrassen te bemesten, omdat ze er bijvoorbeeld minder gezond uit gaan zien. Bemest om het jaar voor de bloei met organische meststof, en geef genoeg water na het bemesten. Siergrassen in potten kunnen wat vaker extra meststoffen gebruiken.

Siergras kopen in Lokeren

Wilt u siergras in uw tuin plaatsen om uw tuin een natuurlijke uitstraling te geven? Creëer rust met siergrassen. Siergrassen zijn sfeervol, chique en veel soorten bloeien bovendien het hele jaar door. U heeft er dus heel lang profijt van. Haal uw siergrassen bij Tuincentrum Interflower in Lokeren. Ook voor al uw vragen met betrekking tot siergrassen kunt u bij ons terecht. Ons personeel helpt u graag bij het beantwoorden van uw vragen. Wilt u advies over welke soort siergras het beste in uw tuin past? Kom langs in Lokeren en ontdek het zelf. Bel ons op +32 934 806 03 of stuur een e-mail naar [email protected].

Bekijk onze openingsdagen