Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Kattenhalsbanden

Halsbanden voor katten zijn niet alleen handig om uw huisadres aan te bevestigen, maar kunnen met een belletje ook kleine knaagdieren en vogels wegjagen. Halsbanden voor katten vindt u bij Interflower in veel kleuren en maten!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Bij Interflower kunt u allerlei halsbanden vinden voor uw kat, waaronder:

  • Losse halsbanden
  • Halsbanden met belletje
  • Halsbanden met adreskoker
  • Halsbanden met kattenharnas
  • Halsband voor kittens

Voordeel van een kattenhalsband

Niet iedere kat houdt ervan om een halsband te dragen, maar als uw kat buiten komt, kan een halsband erg handig zijn. Niet alleen weten omstanders dan meteen dat de kat een baasje heeft, maar in een kokertje aan de halsband kunt u ook uw adres stoppen. Als uw kat dan verdwaald en wordt gevonden, kan hij of zij snel thuisgebracht worden. Voor binnenkatten is een halsband niet noodzakelijk en kan zelfs storend zijn voor de kat.

Wennen aan een kattenhalsband

Als uw kat het vervelend vindt om een halsband te dragen, kunt u proberen uw viervoeter eraan te laten wennen door bijvoorbeeld kattensnacks te geven als u de halsband om doet. Laat uw kat de halsband eerst korte tijd dragen, bijvoorbeeld 10 minuten, en doe hem dan weer af. Deze tijd kunt u bij de volgende keer een beetje rekken. U kunt ook de halsband op de plek leggen waar uw kat vaak slaapt, zoals in zijn of haar mandje, zodat het dezelfde geur krijgt.

Sluitingen van de kattenhalsband

Kattenhalsbanden hebben verschillende sluitingen, een halsband met een veiligheidssluiting is een goede keuze om ervoor te zorgen dat uw kat kan ontsnappen als hij of zij ergens achter blijft haken. Een halsband met klikslot komt bijvoorbeeld snel los bij grote druk. Een halsbandje dat geen rek heeft, is erg onveilig. Kies ook de maat van de halsband zorgvuldig voor uw kat, hiervoor zijn ook halsbandjes beschikbaar die verstelbaar zijn in de maat. Voor kittens zijn er speciale kattenhalsbandjes, kittens kunnen namelijk makkelijk door de halsband heen kruipen.

De kleur van de kattenhalsband

Aangezien katten niet dezelfde kleuren zien als wij, is de kleur van de halsband vooral leuk voor uzelf! Er zijn halsbanden met leuke patronen en vrolijke kleuren, maar het kan handig zijn om een halsband te kopen dat reflecteert. Een reflecterende kattenhalsband zorgt ervoor dat uw kat goed te zien is in het donker.

Kattentuigjes

Een kattentuigje kan een goede uitkomst bieden voor een binnenkat. Met een kattentuigje kunt u uw kat toch genoeg vrijheid geven door regelmatig buiten te gaan wandelen. Ook kan een kattentuigje handig zijn als uw kat naar de dierenarts moet. Niet iedere kat vindt een bezoek aan de dierenarts namelijk even gezellig. Vaak weten ze al hoe laat het is als de kattentransporter tevoorschijn gehaald wordt. Sommige kattentuigjes zijn zo gemaakt dat u ze kunt vastzetten in de auto, dan hoeft u ze niet in een transporter te stoppen.

Kattenhalsbanden van Lief!

Bij Interflower vindt u onder andere kattenhalsbanden van het merk Lief! Deze halsbanden zijn zowel voor volwassen katten als kittens en in verschillende kleuren beschikbaar, zoals roze voor een poes en blauw voor een kater. Ook zijn er halsbanden met een kleine zakdoek, erg stoer voor uw kat! Bekijk al onze kattenhalsbanden en kattentuigjes in ons tuincentrum.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?