Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Fruit

Geniet u ook zo van fruitbomen en fruitstruiken in de tuin? Deze sierlijke kleine supermarktjes passen in elke soort tuin. Fruitbomen komen voor in alle maten en passen daarom ook in uw kleine tuin. Naast fruitbomen zijn er ook fruitstruiken die prachtig bloeien en tevens zorgen voor een heerlijke oogst in de zomermaanden. Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren hebben we een breed assortiment aan fruit voor in de tuin. Een druivenrank geeft ontzettend veel sfeer in de tuin, een appelboom staat fraai op het balkon en aardbeienstruiken kunt u ophangen aan de muur of aan een standaard. Fruitbomen vereisen niet veel onderhoud, maar u moet wel van tevoren weten waar u aan toe bent. Kom langs bij Tuincentrum Interflower en ontdek alles over fruit in de tuin! 

 

Open filters Sluit filters

Producten filter

Fruitbomen in de tuin

Fruitbomen staan gezellig in de tuin, brengen veel kleur met zich mee en geven bovendien heerlijk verse vruchten. Bent u op zoek naar fruitbomen voor in de tuin of voor op het balkon? Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren hebben we een groot assortiment fruitbomen en fruitplanten. Teel uw eigen fruit en geniet van sappige appels, heerlijke druiven, frisse peren of zoete aardbeien. Ontdek de vele soorten fruitbomen voor bij u in de tuin in onze webshop. Voor het complete aanbod nodigen wij u graag uit in ons tuincentrum in Lokeren. Kom langs bij Tuincentrum Interflower en start dit jaar nog met het telen van uw eigen fruit.

Tuincentrum Interflower in Lokeren | Fruit

Fruitbomen snoeien 

Als u denkt dat fruitbomen lastig in onderhoud zijn, heeft u het mis. Fruitbomen zijn gemakkelijk in onderhoud. Plaats uw fruitboom op een zonnige standplaats, het liefst uit de wind. Heeft u een schutting of een wand in de tuin? Dan is het zeker verstandig om de fruitboom op deze beschutte plek te planten. Om sappige appels, frisse peren en zoete aardbeien te oogsten in september, moet u ervoor zorgen dat de fruitboom genoeg zonuren krijgt. Fruitbomen groeien gedurende de zomermaanden. De meeste fruitsoorten geven vanaf april prachtige bloemen en geven rijpe vruchten rond september. In de wintermaanden, in februari, snoeit u de fruitboom terug naar ongeveer 10 cm vanaf de moederstam. Op deze manier kan de fruitboom weer nieuwe, sterke takken groeien waar later weer bloemen en vruchten aan groeien. Gebruik bij het snoeien een scherpe tang of zaag. Bot materiaal beschadigt de boom en is bovendien tijdrovend. Ook voor geschikt tuingereedschap kunt u terecht bij Interflower in Lokeren.

Fruitbomen soorten

Bij Tuincentrum Interflower koopt u allerlei verschillende soorten fruitbomen voor in de tuin. Vanaf maart hebben wij ons complete assortiment fruitbomen en fruitstruiken voor u  binnen. Er bestaan zelfbestuivende en kruisbestuivende fruitsoorten. De zelfbestuivende soorten zijn goede bestuivers voor andere fruitbomen, maar hebben niet per se andere bestuivers in de buurt nodig om te groeien. Conference Perenbomen zijn bijvoorbeeld zelfbestuivende fruitsoorten, deze bomen hebben dus geen andere stuivers in de buurt nodig om te groeien. Er bestaan ook zelfbestuivende pruimenbomen, maar ook kruisbestuivers, deze fruitbomensoorten hebben dus andere bestuivers in de buurt nodig om te bloeien. 

Leifruit

Leifruit zijn fruitsoorten die groeien aan een boom in een leivorm. Deze leisoorten zijn perfect voor kleinere tuinen omdat ze niet veel ruimte innemen. Bent u op zoek naar een kleine fruitboom die volop vruchten geeft? Kies dan voor één van de leisoorten bij Tuincentrum Interflower. Kom langs om ons complete assortiment te aanschouwen. Wij helpen u tevens bij het vinden van de juiste boom en geven u advies over de standplaats en verzorging.

Tuincentrum Interflower in Lokeren | Fruit

Fruitstruiken

Fruitstruiken geven fris, sappig en zoet fruit zoal aardbeien, bessen, frambozen, kiwi's en druiven. Beleg uw brood met verse aardbeien uit de tuin of gebruik sappige bessen in een smoothie. Fruitstruiken zijn goed te geleiden en blijven kleiner dan fruitbomen. Fruitstruiken zijn bovendien perfet om te geleiden langs een schutting. Ook fruitstruiken houden van een zonnige plek met veel warmte, plaats de fruitstruik dus uit de wind. Heeft u vragen over het planten van een fruitstruik of over de verzorging van fruitstruiken? Ons personeel geeft u graag advies, kom langs in ons tuincentrum in Lokeren, nabij Gent, Sint-Niklaas en Antwerpen.

Fruitboom kopen

Koop nu je fruitboom bij Tuincentrum Interflower en teel ook uw eigen fruit in de tuin. Wat is er nu lekkerder dan verse oogst wat u zelf hebt geteeld op het balkon? Bij Tuindorado vindt u alles voor een productieve fruittuin. Ook voor alle benodigdheden, zoals snoeischaren, (organische) meststoffen, potgrond, tuinbakken of ander tuingereedschap is Interflower de plek waar u moet zijn. Wilt u vers fruit in het najaar oogsten? Van half november tot begin maart zijn fruitbomen in "rust", dit is dan ook de beste periode om de fruitbomen te planten. Kom langs voor advies of vragen over het planten van je fruitboom. U vindt ons aan de Eekstraat in Lokeren. Check onze contactpagina voor alle gegevens.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?