Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Uw gazon herstellen na lange droogte

Uw gazon herstellen na lange droogte

Het zonnige weer van dit jaar heeft iedereen deugd gedaan, behalve uw gazon. De droogte haalt uw plannen voor een top frisgroen gazon onderuit. Overal duiken er uitgedroogde plekken op en soms is het gras zelfs volledig verschroeid. Maar niet getreurd! Tuincentrum Interflower helpt u snel weer aan een groen gazon met het onderstaande 4-stappen-plan!

 

 

Gazon verticuteren of droog gras uitharken

Door het gehavende gazon eerst licht te verticuteren haalt u het dode gras weg en belucht u de bovenste laag van de bodem. Hierdoor zit de bodem losser en kan er gemakkelijk worden bijgezaaid.

 

 

 

Het gazon doorzaaien

Kies graszaden die sterk en snel kiemend zijn, waardoor uw gazon gauw opnieuw dicht zal zijn. Een mengsel van fijne sierlijke grassoorten samen met robuuste sterke grassoorten is ideaal! Er zijn ook graszaden verkrijgbaar die een kleine hoeveelheid meststoffen toegevoegd hebben gekregen, dit zorgt voor een goede start! 

 

 

Strooi meststoffen over uw gazon

Om het graszaad een duwtje in de rug te geven van zodra het kiemt strooit u wat extra meststoffen over uw gazon na het zaaien. De doordachte samenstelling van goede meststoffen, met een hoog gehalte aan kalium, zorgt voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen vorst en betreding.

 

 

Wacht op regen

Voor een goed resultaat laat u de natuur haar werk doen en wacht u op regen (of kunt u met de tuinslang beregenen).

 

 

 

Met deze reparatieprocedure kunt u in het voorjaar weer van start met een prachtig gazon! Heeft u meer vragen over uw gazon kom dan naar ons tuincentrum in Lokeren. Onze groenexperts voorzien u graag van een goed advies en helpen u bij het maken van een goede keus.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?