Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Top 5 vlindervriendelijke planten

Houdt u ook zo van vlinders in de tuin? Vlinders zijn de kers op de taart op een heerlijk warme zomerdag. U ligt heerlijk relaxt in uw loungestoel als er plotseling een vlinder uw tuin infladdert. De vlinder hopt van bloem naar bloem en vindt het heerlijk om in uw tuin rond te vlieg. Hoe zorgt u ervoor dat u zoveel mogelijk vlinders naar uw tuin lokt? Richt uw tuin vlindervriendelijk in! Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren doen we er alles aan om tuinen in de regio Antwerpen zo groen mogelijk te maken. Wij bieden tuinplanten, graszoden, bomen, struiken en nog veel meer om uw tuin groen en milieuvriendelijk in te richten. 

Waarom zijn vlinders belangrijk? Bij-vriendelijke tuin - Interflower

Wist u dat vlinders het steeds moeilijker krijgen in België? Waar we vroeger nog erg groene en verwilderde tuinen hadden, zijn de tuinen tegenwoordig steeds onderhoudsvriendelijker en volbetegeld. Door de verstedelijking verdwijnt er steeds meer leefruimte voor de vlinder en krijgt de vlinder het steeds lastiger. Zonde! Want we hebben bijen en vlinders hard nodig voor de bestuiving van ons fruit. Tijd om bijen en vlinders een handje (of vleugeltje) te helpen.Een vlindervriendelijke tuin bestaat uit planten en bloemen die aantrekkelijk zijn voor vlinders. Varieer in het aanbod aan bloemen en planten. Plant diverse bloemen en planten die variëren in bloeitijd, vorm, hoogte en kleur. Zo zorgt u ervoor dat uw tuin het hele jaar door aantrekkelijk is voor vlinders.

Hoe leg ik een vlindervriendelijke tuin aan?

Denk nu niet direct aan het strak inrichten van uw vlindervriendelijke tuin. Vlinders houden namelijk van een rommelige. Vlinders houden niet van een strak gemaaid gazon en hoppen het liefst van bloemsoort naar bloemsoort. Plant uw tuin dus niet vol met slechts één soort, maar zaai een vlindervriendelijke bloemenmix in de tuin. Zodra vlinders uw nectarhoudende hemelsleutel heeft ontdekt, ruikt het de margriet, waarna de bij landt op een geranium. Kortom: hoe meer aanbod in de tuin, hoe meer bestuiving en bevruchting van appelbomen, kersenbomen en aardbeienplanten.

Welke planten passen in een vlindervriendelijke tuin?

De top-5 favoriete vlindervriendelijke planten bij Interflower is:Bij-vriendelijke tuin - Interflower

  1. Lavendel - Lavandula
  2. Vlinderstruik - Buddleja
  3. Sneeuwbal - Viburnum
  4. Dahlia 
  5. Zinnia

Met deze kleurrijke planten maakt u van uw tuin een bijenparadijs. Bovenstaand lijstje met planten zzzz-orgt ervoor dat alle vlinders vrolijk naar uw tuin vliegen. Deze planten dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit in uw tuin, maar zijn bovendien ook nog eens erg artistiek en passen perfect in een modern gestijlde tuin. Bent u op zoek naar vlindervriendelijke planten in de kleuren paars, rood en roze? Dan zijn deze planten echt iets voor u! Kom langs in ons tuincentrum in Lokeren en ontdek alles over deze vlinderlokkende planten.

Planten kopen bij Interflower

Tuincentrum Interflower in Lokeren biedt een groot aanbod aan vlinder- en bij-vriendelijke planten die ervoor zorgen dat uw tuin deze zomer een biodiversiteitsparadijs vormt. Lok bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere insecten naar uw tuin met onze toppers voor de vlindervriendelijke tuin. Onze medewerkers vertellen u alles over biodiversiteit, inheemse planten en nectarhoudende planten. Kom langs in ons tuincentrum in Lokeren en richt uw tuin bij- en vlindervriendelijk in. Samen maken we België groen. 

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?