Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Olijfbomen

Er is maar één plant die in de tuin meteen zorgt voor zuidelijke sfeer en dat zijn natuurlijk olijfbomen! Bij Tuincentrum Interflower vindt u nu ook een ruim assortiment met verschillende olijfbomen.

Verzorgingstips voor olijfbomen

Heeft u bij Interflower een mooie olijfboom gekocht? Of heeft u al een olijfboom, maar bent u benieuwd naar wat verzorgingstips. Wij hebben enkele tips voor u op een rij gezet:

  • Olijfbomen houden heel erg van warmte en de zon.
  • Een olijfboom groeit van maart tot september. Het is dus belangrijk dat in deze periode de olijfboom plantenvoeding krijgt.
  • Bij het water geven is het belangrijk dat het water weg kan lopen en dat de kluit lichtvochtig is.
  • Krijgt de plant krullende bladeren? Dan is dat een tegen dat de plant te nat is.

Het verpotten van een olijfboom

Zorg ervoor dat een olijfboom genoeg ruimte heeft om te groeien en bloeien. Wanneer u gaat verpotten, raden wij u aan om een pot te nemen die minstens 20% groter is. De beste tijd om te verpotten is in de lente, omdat beschadigde wortels dan sneller herstellen. Het verpotten is nodig om de twee jaar en zorg ervoor dat er hydrokorrels in de bodem van de pot zitten.

Waar komen olijfbomen vandaan?

Overal ter wereld zijn olijfbomen populair, maar waar komen ze nu eigenlijk vandaan? De olijfboom behoort tot de familie Oleaceae en komt oorspronkelijk uit landen rondom de Middellandse Zee. Een trend van dit moment zijn olijfbomen in de tuin en daarvoor bent u bij Tuincentrum Interflower voor op het goede adres.

Bekijk onze openingstijden

Open filters Sluit filters

Producten filter