Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

De lente is begonnen: aan de slag in de moestuin!

De lente is begonnen: aan de slag in de moestuin!

Voelt u dat ook? De lente hangt in de lucht! De vogels fluiten vrolijk, de bloemen beginnen te bloeien en de zon laat zich steeds vaker zien. Het is een magisch seizoen waarin de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en zich klaarmaakt voor nieuwe groei. Pluk hier letterlijk en figuurlijk de vruchten van door uw eigen moestuin te starten! Of u nu al jarenlang succesvol moestuiniert of dat u net begint te ontdekken hoe leuk tuinieren kan zijn, het begin van de lente is simpelweg het perfecte moment om van start te gaan. Vergeet dan niet dat u al uw moestuinbenodigdheden kunt vinden bij tuincentrum Interflower in Lokeren. Van zaden tot kweektafels, we hebben alles wat u nodig heeft om uw moestuin tot een succes te maken.

Hoe begint u? Belangrijke stappen!

Een moestuin beginnen is niet alleen een geweldige manier om uw eigen verse en smakelijke groenten te kweken, maar het is ook een heerlijke manier om wat tijd buiten door te brengen, dicht bij de natuur. De lente is hét moment waarop de natuur ontwaakt uit haar winterslaap. De grond begint op te warmen, de dagen worden langer en de planten zijn klaar om te groeien. Het is als een feestelijk startschot voor uw tuinseizoen! Het belangrijkste is om de tuin voor te bereiden. Dat betekent:

  1. Begin met het schoonmaken van uw tuinbedden door eventueel onkruid te verwijderen en plantenresten van vorig seizoen op te ruimen.
  2. Vervolgens kunt u de grond omspitten met een spade of een tuinfrees om de bodem los te maken en beluchten.
  3. Voeg een goede laag compost toe aan de grond. Compost zorgt voor voedingsstoffen en verbetert de structuur van de bodem, waardoor uw planten beter kunnen groeien. 
  4. Het is ook een goed idee om de pH-waarde van de grond te testen. De meeste groenten gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem. Indien nodig kunt u de pH-waarde aanpassen door kalk toe te voegen om de zuurgraad te verlagen of zwavel om de zuurgraad te verhogen.
  5. Maak tuinbedden of verhoogde bedden als u dat nog niet heeft gedaan. Dit helpt niet alleen bij het organiseren van uw moestuin, maar verhoogde bedden bieden ook een betere drainage en warmen sneller op.
  6. Nadat u alle voorbereidingen heeft getroffen, laat de grond dan een paar dagen tot een week rusten voordat u begint met planten. Dit geeft de bodem de kans om zich te settelen en de micro-organismen in de compost actief te laten worden.

Zorg ervoor dat uw tuin klaar is om al die heerlijke groenten te verwelkomen.

De lente is begonnen: aan de slag in de moestuin! | Tuincentrum Interflower in Lokeren

Welke zaden kunt u nu planten?

Nu uw tuin is voorbereid, is het tijd om zaden te planten. Eind maart en begin april zijn perfecte tijden om zaden rechtstreeks in de grond te stoppen. Denk aan heerlijke groenten zoals wortelen, radijsjes, spinazie en sla. Maar wist u dat u ook kunt voorzaaien in de vensterbank? Voorzaaien is geweldig omdat het u een voorsprong geeft op het groeiseizoen. U kunt al beginnen met het voorzaaien van tomaten, paprika's en kruiden zoals basilicum en peterselie. Rond half mei kunt u ze dan naar buiten verplaatsen. Zo kunt u straks genieten van een vroege oogst!

Biologische zaden

 

Een tip voor de groentjes

Bent u nieuw in de wereld van het moestuinieren? Geen zorgen, we hebben een tip voor u! Voor beginners zijn groenten zoals radijsjes, sla, courgettes en kruiden zoals bieslook en munt perfect. Ze zijn gemakkelijk te kweken, vergevingsgezind en geven u snel voldoening. Dit geeft de motivatie om in het vervolg wat 'spannendere' groenten en zaden te kweken. 

Shop uw moestuinbenodigdheden bij Interflower in Lokeren!

Het geheim van een bloeiende moestuin? Regelmatige aandacht! Zorg ervoor dat u regelmatig water geeft, onkruid wiedt en controleert op ongedierte. Wist u dat u bij tuincentrum Interflower speciale moestuingrond en moestuinmeststoffen kunt vinden? Een beetje liefde en zorg gaan een lange weg in het behouden van een gezonde en gelukkige moestuin. Dus, bent u klaar om aan de slag te gaan? Kom dan langs bij tuincentrum Interflower in Lokeren. Van zaden tot oppottafels en van kweekbakken tot moestuinmest, we hebben alles wat u nodig heeft om uw moestuin tot een heerlijk succes te maken. Kom langs en ontdek ons assortiment van merken zoals Somers en Vilmorin.

Openingstijden & contact

Tags:
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?