Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Zaden

Bent u op zoek naar de perfecte zaden om uw moestuin te beginnen? Zoek niet verder! In ons tuincentrum in Lokeren hebben we een ruime keuze aan zaden. Of u nu op zoek bent naar bloemen, groenten of kruiden; we hebben voor elk wat wils. Onze zaden zijn van de hoogste kwaliteit en geven u zeker het beste resultaat. Bekijk vandaag nog onze wijde selectie en vindt de perfecte zaden voor uw tuin!

Open filters Sluit filters

Producten filter


De wondere wereld van zaden 

Elke plant ontstaat uit het oorspronkelijke zaadje. Het magische proces van leven zorgt ervoor dat het zaadje ontkiemt en na een bepaalde tijd uitgroeit tot een volwaardige plant die op zijn beurt ook weer zaadjes produceert. Ofwel de zogenaamde 'circle of life' genoemd. Een gezonde en sterke plant ontwikkelen, begint dus bij het uitkiezen van het zaadje. Natuurlijk spreekt het voor zich dat u het zaadje goed verzorgt. In ons tuincentrum in Lokeren vindt u kwalitatieve zaden terug en alles wat maar met zaden te maken heeft. Zorg ervoor dat u alle benodigdheden in huis heeft voor u aan het zaaien begint. 

Stap 1: Kwalitatieve zaden kopen   

De allereerste stap is zaden kopen. Kiest u voor gewone zaden of biologische zaden? Moestuin zaden kopen of bloemenzaden? Wij beschikken over een grote variëteit aan zaden van topkwaliteit van de merken Somers en Vilmorin. Verder is een kweekbak, moestuinbak en het gepaste gereedschap van belang. Goed begonnen is half gewonnen. Voor meer info bekijk onze uitgebreide tuingereedschap afdeling. 

Tuincentrum Interflower | Zaden

Stap 2: Geef de zaadjes zorg op maat

Of het nu gaat over kruidenzaden, groentezaden, fruit- of bloemenzaden hou rekening met de volgende criteria: 

  • Bodem: De bodem moet vruchtbaar, goed waterdoorlatend en vochtig zijn.
  • Temperatuur: Veel zaden hebben een bepaalde minimum- en of maximumtemperatuur nodig om te ontkiemen. Controleer daarom altijd de aanbevolen temperatuur voor de specifieke soort die u wilt zaaien.
  • Licht: Veel zaden hebben licht nodig om te ontkiemen, dus plaats ze op een plek met voldoende zonlicht.
  • Vocht: Houd de grond vochtig maar niet te nat, zodat de zaden makkelijk kunnen ontkiemen. 
  • Diepte: Zaai de zaadjes op de juiste diepte in de grond, volgens de aanbevelingen op de verpakking.
  • Ruimte: Zorg voor voldoende ruimte tussen de zaden, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien.
  • Timing: Zaai de zaden op het juiste moment, rekening houdend met de aanbevolen zaaidatum.

Tuincentrum Interflower | Zaden

Tip: Houd in uw achterhoofd dat sommige zaadjes makkelijker ontkiemen, groeien en minder aandacht nodig hebben dan anderen. Bent u een beginneling op vlak van zaaien? Dan raden wij u aan om met eenvoudig te kweken planten te starten. 

Stap 3: Afwachten nu maar

Als u al het benodigde materiaal in huis heeft gehaald en op een correcte manier heeft gezaaid, dan is het wachten geblazen. Geef uw zaadjes en de aarde een extra boost door wat mest toe te voegen. Dit stimuleert namelijk de groei en de gezondheid van uw toekomstige plant. 

Bent u een beginneling en neemt u graag het zekere voor het onzekere? Of begint u graag klein en wenst u uw tuin of balkon gestaag verder uit te breiden? Dan raden wij aan om te beginnen met zaadjes te kweken op de vensterbank. Dit kan heel het jaar door met onze handige kweekbakjes. Wanneer de zaadjes veranderen in kleine plantjes, dan plant u ze over in de tuin. Kom langs in ons tuincentrum, wij leiden u graag rond en met onze geheime tips en tricks bent u gegarandeerd dat u oogst wat u zaait.   

Openingstijden Interflower

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?