Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Biologische zaden

Geef terug aan de natuur met biologische zaden en kies voor biologische zaden voor bloemen, groenten en fruit. Bij Interflower in Lokeren bieden we een brede selectie van kwaliteitsvolle biologische zaden aan voor een competitieve prijs. Bezoek ons en neem uw tijd om ons assortiment te bekijken. Of u nu op zoek bent naar biologische zaden of gewone zaden. We hebben voor ieder wat wils. De zaden in onze winkel zijn van Somers en Vilmorin en helpen u om de tuin van uw dromen te krijgen. De perfecte zaden voor uw tuin vindt u in ons tuincentrum in Lokeren!

Open filters Sluit filters

Producten filter


Wat zijn biologische zaden?

Laten we beginnen bij het begin en bekijken waar deze zaden hun oorsprong vinden. Biologische zaden komen uit biologische teeltbedrijven. Deze bedrijven telen planten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen (GGO's). Conventionele teeltbedrijven daarentegen vervaardigen gewone zaden met behulp van chemische producten.

Tuincentrum Interflower | Moestuin | Biologische Zaden

De vele voordelen van biologische zaden 

U zult geen spijt krijgen wanneer u voor biologische zaden kiest.

  • Kwaliteit: Biologische zaden zijn vaak van hogere kwaliteit dan gewone zaden, omdat ze strengere regels en controles ondergaan. 
  • Milieubewust: Biologische teelt gaat bewuster met het milieu om dan conventionele teelt, omdat het de bodemgezondheid verbetert en het milieu minder belast.
  • Smaak: Uw smaakpapillen genieten lang na van het aroma en de intense smaak van biologische groenten. 

Wilt u een moestuin aanleggen en uw eetbare planten omgeven met een border van bloemen? Bekijk dan zeker onze tuinplanten.  

Zijn er ook nadelen aan biologische zaden?

Het enige nadeel is dat de productiekosten van biologische zaden hoger zijn dan die van gewone zaden. Dit heeft te maken met hoe men de zaden wint. Gewone zaden wint men op mechanische wijze. Om het onkruid tussen de gewone zaden uit te roeien gebruikt men chemicaliën. 

Biologische zaden winnen en het onkruid verwijderen, gebeurt allemaal handmatig. Dit proces is arbeidsintensief en daardoor duurder maar hierdoor verbetert wel de kwaliteit en de weerbaarheid van de zaadjes. De volwassen plant geeft een regelmatige en grotere oogst. Bovendien zijn ze minder vatbaar voor ziektes en schimmels. Bij twijfel over de gezondheid van uw plant neem contact met ons op voor deskundig advies. Wij zijn zowel telefonisch als per e-mail te bereiken. Vraagt u uzelf nu af of deze hogere prijs in aankoop effectief een nadeel is? Als u het ons vraagt niet. Het regelmatig heerlijke vruchten afwerpen van de volwassen biologische plant is waardevoller dan het eenmalig vruchten afwerpen van een gewone plant met lagere prijs. 

Over lage prijzen gesproken: al onze producten zijn van hoge kwaliteit en aan scherpe prijzen! Eerst zien dan geloven? Kom gerust langs! Wij raden u aan om er de tijd voor te nemen want ons tuincentrum is zeer groot! U hoeft geen boterhammen mee te nemen, schuif gezellig aan in ons restaurant ‘De tuin van eten’

Waarom kiezen voor biologische zaden?

In het algemeen geven mensen de voorkeur aan biologische zaden vanwege de positieve effecten op gezondheid, milieu en duurzaamheid. 

Tuincentrum Interflower | Moestuin | Biologische Zaden

Waar kunt u biologische zaden kopen? 

Biologische zaden kopen kan net zo makkelijk als gewone zaden kopen. Net zoals bij gewone zaden zijn de biologische ook makkelijk te kweken in een kweekbak of moestuinbak. Van biologische zaden tot biologische kruiden, biologisch fruit en biologische groenten; bij Interflower bent u absoluut aan het juiste adres. Elke dag behalve maandag geopend, zelfs op zon- en feestdagen.

Openingstijden Interflower

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?