Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Klaar voor de LENTE!

De vogeltjes beginnen te fluiten en de dagen worden weer langer: de lente staat voor de deur! Het is het perfecte moment om de groene vingers weer uit de mouwen te steken en de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen.
 

Snoeien is een belangrijke klus die u in de lente kunt aanpakken. Geef uw struiken en bomen een opknapbeurt zodat ze weer mooi en gezond kunnen groeien. Vergeet niet om de snoeischaar goed te desinfecteren, zodat u geen ziektes verspreidt.

Zomerbollen zijn een kleurrijke toevoeging aan uw tuin en kunt u nu planten. Ga voor dahlias, gladiolen of lelies en geniet van hun prachtige bloemen tijdens de warmere maanden.

Het gazon heeft ook wat aandacht nodig in de lente. Maai het gras kort en verwijder dode bladeren en takken. Op kale plekken kunt u eventueel graszaad aanbrengen voor een vol en groen gazon.

Vaste tuinplanten zijn de ruggengraat van uw tuin en kunnen jarenlang plezier geven. Denk aan bloeiende planten zoals de klokjesbloem, ridderspoor of vrouwenmantel. Of ga voor groenblijvende planten zoals de hosta of duizendblad.
 

En vergeet ook uw moestuin niet! Begin met het zaaien van groenten zoals sla, spinazie en radijsjes. Zo kunt u binnenkort genieten van verse en gezonde groenten uit eigen tuin.

Dus, pak die tuinhandschoenen erbij en maak u klaar voor de lente! Er is geen betere tijd om uw tuin te laten stralen.

De zomer in mijn bol!

Alles over zomerbollen...

Met het planten van zomerbollen voegt u in een handomdraai kleur en vitaliteit toe aan uw tuin! Zomerbollen zijn gemakkelijk te planten en bloeien van de late lente tot de vroege herfst. Of u nu op zoek bent naar een mix van levendige kleuren of subtiele pasteltinten, er is een zomerbol voor elke smaak. 

Heeft u geen idee waar u moet beginnen? Wat dacht u bijvoorbeeld van bloembollen in een bepaalde kleurtint of juist een bonte mix? Verschillende hoogtes doen het ook altijd goed bij elkaar en planten in groepjes geeft een mooi effect!

Enkele voorbeelden van zomerbollen die wij erg mooi vinden zijn bijvoorbeeld de Gladiool, Dahlia, Anemoon, Ranonkel, Lelie, Zantedeschia (Calla), Begonia, Freesia, Crocosmia, Amaryllis, Tigridia, Allium, Kniphofia (Vuurpijl), Ornithogalum, Galtonia, Oxalis (Klaverzuring), Lilium longiflorum (Oosterse lelie) of Hyacinten (blauwe druifjes)!

Plant ze in bloembedden, borders of bloempotten om uw tuin een levendige uitstraling te geven. Bovendien zijn zomerbollen niet alleen mooi om naar te kijken, ze trekken ook vlinders, bijen en andere belangrijke bestuivers aan, wat bijdraagt aan een gezonde ecologische tuin.

Met zomerbollen in de tuin bent u verzekerd van een prachtig schouwspel van kleur en leven gedurende de hele zomer!

Lees meer over zomerbollen

Zomerbollen in de tuin
 

 1. Dahlia

  De Dahlia is de koningin van de zomerbollen en is verkrijgbaar in vele kleuren en vormen. Van grote enkelvoudige bloemen tot kleine pompon vormen, deze bloem biedt veel variatie. Plant ze in de volle zon voor de beste resultaten en geniet van de kleurrijke bloemen de hele zomer lang.
   

 2. Gladiool

  De gladiool is een opvallende zomerbol met spikes van prachtige bloemen in vele kleuren. Deze bollen zijn gemakkelijk te planten en te verzorgen en doen het goed in de volle zon. Gebruik ze in borders of als snijbloem voor een kleurrijke toevoeging aan uw tuin.
   

 3. Anemoon

  De anemoon is een charmante zomerbol die zorgt voor een vrolijke noot in uw tuin. De bloemen hebben delicate blaadjes in zachte pasteltinten, en bloeien in de vroege zomer. Plant ze in de buurt van een terras of wandelpad waar u er volop van kunt genieten.
   

 4. Lupine

  De lupine is een prachtige zomerbol die bekend staat om haar lange, kleurrijke bloemtrossen in tinten van blauw, roze, geel en wit. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar trekken ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een gezonde ecologische tuin.
   

 5. Scadoxus

  De scadoxus is een bijzondere zomerbol met exotische bloemen in een levendige oranje rode kleur. Deze bloemen verschijnen in de late lente en blijven bloeien tot in de vroege zomer. Ze zijn perfect voor het toevoegen van een kleuraccent aan uw tuin of als snijbloem voor in huis.

Snoeien stap voor stap

Maart is een drukke maand in de tuin, want er moet veel gesnoeid worden om de planten voor te bereiden op de lente en zomer. Het snoeien van planten kan echter lastig zijn, vooral als u niet weet waar u moet beginnen. Daarom hebben we hier stap voor stap snoeitips voor u op een rijtje gezet.

Stap 1: Bekijk de plant

Voordat u begint met snoeien, is het belangrijk om de plant goed te bekijken. Kijk of er dode, beschadigde of zieke takken zijn die gesnoeid moeten worden. Let ook op of de plant te groot is geworden en of er takken zijn die in de weg zitten of elkaar kruisen.

Stap 2: Kies het juiste moment

Het is belangrijk om de plant op het juiste moment te snoeien. Sommige planten moeten bijvoorbeeld in het voorjaar worden gesnoeid, terwijl andere planten beter in de zomer of herfst kunnen worden gesnoeid. Kijk dus goed wanneer de plant gesnoeid moet worden.

Stap 3: Gebruik het juiste gereedschap

Om goed te kunnen snoeien, is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een scherpe snoeischaar, een takkenschaar of een snoeizaag, afhankelijk van de dikte van de takken.

Stap 4: Snoeien maar!

Nu kunt u beginnen met snoeien. Begin met het verwijderen van dode, beschadigde of zieke takken. Knip deze takken zo dicht mogelijk bij de stam af. Vervolgens kunt u takken verwijderen die in de weg zitten of elkaar kruisen. Snoei deze takken ook zo dicht mogelijk bij de stam af.

Stap 5: Let op de vorm van de plant

Bij het snoeien is het belangrijk om ook op de vorm van de plant te letten. Snoei bijvoorbeeld niet te veel van de bovenkant van de plant af, anders kan deze lelijk worden. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden.

Stap 6: Opruimen

Als u klaar bent met snoeien, is het belangrijk om de tuin op te ruimen. Verwijder alle takken en bladeren die op de grond liggen. Dit voorkomt dat er schimmels en bacteriën ontstaan en het ziet er natuurlijk netter uit.

Welke tuinplanten snoeien we in maart?

In maart is het snoeien van sommige tuinplanten een goed idee om ervoor te zorgen dat ze in topvorm blijven en optimaal kunnen groeien. Een algemene regel is dat u planten die in de zomer bloeien, in het voorjaar mag snoeien. Hierdoor kunnen ze nieuwe scheuten ontwikkelen en zich klaarmaken voor een mooie bloei in de zomer. Een aantal voorbeelden van tuinplanten die u in maart kunt snoeien zijn:

 1. Rozen:
  U kunt de takken terugsnoeien tot ongeveer 15 cm boven de grond. Dit zorgt ervoor dat ze nieuwe, gezonde scheuten ontwikkelen.
   
 2. Lavendel:
  Snoei de planten tot net boven het oude hout, ongeveer 5 cm boven de grond. Hierdoor blijft de plant compact en voorkomt u dat hij uit elkaar valt.
   
 3. Hortensia's:
  Bij Hortensia's mogen alleen de dode en beschadigde takken weggesnoeid worden. Let op dat u niet snoeit in de takken die nog knoppen hebben, anders snoeit u de bloei weg.
   
 4. Buddleja (vlinderstruik):
  Deze plant mag tot ongeveer 30 cm boven de grond afgeknipt worden. Dit zorgt ervoor dat de struik nieuwe scheuten ontwikkelt en mooi vol blijft.
   
 5. Clematis:
  De Clematis kan tot ongeveer 30 cm boven de grond weggesnoeid worden. Hierdoor ontwikkelt de plant zich beter en krijgt u een mooie bloei.
   
 6. Fruitbomen
  Snoei de bomen zodat ze een open structuur hebben en er voldoende licht en lucht bij de vruchten kan komen. Verwijder ook alle dode takken en takken die naar binnen groeien.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle planten gesnoeid hoeven te worden en dat elke plant zijn eigen snoeitijd en -methode heeft. Lees daarom altijd goed de instructies en informatie die bij de plant geleverd worden of zoek het op voordat u gaat snoeien. Uiteraard mag u het ook altijd aan onze experts komen vragen. Op deze manier voorkomt u dat u de plant beschadigt en kunt u optimaal genieten van een prachtige tuin.

Tijd voor gazononderhoud!

Maart is een belangrijke maand voor het gazon omdat het de start van het groeiseizoen markeert. Het is tijd om het gazon op te knappen na de winter en het klaar te maken voor de lente en zomer. Hier zijn enkele tips over wat u kunt doen aan het gazon in maart:

Stap 1: Maaien

Begin met het maaien van het gazon, maar niet te kort. Laat het gras op een hoogte van ongeveer 5 centimeter staan. Dit zal helpen om de wortels te versterken en het gras gezond te houden.

Stap 2: Verticuteren

Verticuteer het gazon om mos, dood gras en andere ongewenste materialen te verwijderen. Dit zal helpen om de luchtcirculatie te verbeteren en de gezondheid van het gras te verbeteren.

Stap 3: Bemesten

Breng een organische meststof aan op het gazon om de groei te stimuleren en de kleur te verbeteren. Zorg ervoor dat u een meststof gebruikt die geschikt is voor het type gras dat u heeft.

Stap 4: Kale plekken opvullen

Gebruik graszaad om eventuele kale plekken op te vullen. Dit zal helpen om een ​​dicht en gezond gazon te creëren.

Stap 5: Besproeien

Houd het gazon vochtig door het regelmatig te besproeien, vooral als het niet genoeg regen krijgt.

Stap 6: Randen bijwerken

Tot slot, werk de randen bij om een ​​mooie, strakke uitstraling te creëren. Gebruik een rand trimmer of een schop om de randen te snijden en de vorm van het gazon te definiëren.

Nu weer verkrijgbaar: graszoden

Ontdek de voordelen van graszoden, nu verkrijgbaar bij Tuincentrum Interflower!

Graszoden bieden een snelle en gemakkelijke manier om een prachtig groen gazon te creëren, zonder langdurig wachten op graszaad dat moet ontkiemen. Met graszoden kunt u direct genieten van een groen gazon. Bovendien zorgen graszoden voor een gelijkmatige groei en een sterke grasmat, die bestand is tegen intensief gebruik en diverse weersomstandigheden.

Bij Tuincentrum Interflower vindt u hoogwaardige graszoden die zorgvuldig zijn gekweekt en klaar zijn om uw tuin te veranderen in een groen paradijs. Bestel snel het aantal gewenste graszoden en geniet binnenkort van een mooi en groen gazon!

Graszoden bestellen

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?