Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Alles over de Oleander

Alles over de Oleander

Oleanders zijn een van de meest populaire struiken vanwege hun onweerstaanbare bloemenpracht. Bovendien zijn ze eenvoudig te onderhouden en groeien ze in een breed scala aan klimaten. Oleanders zijn weelderige struiken met bloemen in verschillende kleuren zoals rood, wit en roze. Er zijn verschillende soorten Oleanders, elk met hun eigen unieke eigenschappen. In deze blog zullen we het hebben over de verschillende soorten Oleanders en hoe u ze het beste kunt verzorgen en snoeien. In ons tuincentrum hebben wij een brede waaier aan Oleanders en  natuurlijk ook vele andere andere tuinplanten, teveel om hier op te noemen. Plan uw bezoek en haal deze beauty vandaag nog in huis.  

 

Verschillende soorten Oleanders

Er zijn ongeveer 80 verschillende soorten Oleanders waaronder de meest populaire de Nerium Oleander. Verder is er nog de Sweetly Fragrant Oleander en de Hardy Red Oleander. 

  • De Nerium Oleander is een veelvoorkomende soort en staat bekend om zijn sneeuwit, zacht roze en intens rode bloemen. 
  • De Sweetly Fragrant Oleander heeft een zoete geur en staat bekend om zijn parelwitte bloemen. 
  • De Hardy Red Oleander is een winterharde soort die goed bestand is tegen koudere temperaturen en staat bekend om zijn prachtige rijkelijk rode bloemen.

Oleanders in de tuin

Verwen uw Oleanders en ze zullen u bedanken met hun verleidelijke schoonheid.

Het is belangrijk om Oleanders op de juiste manier te verzorgen om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en goed groeien. Ten eerste is het belangrijk om de planten in de juiste grond te planten en ervoor te zorgen dat ze voldoende water krijgen. Oleanders houden van goed gedraineerde vochtige grond.

Verzorg uw Oleanders met voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. U kunt commerciële meststoffen gebruiken of organische meststoffen, zoals compost of mest. Deze zijn allemaal te verkrijgen in ons tuincentrum in Lokeren. 

 

Roze Oleander

Tips en tricks voor het snoeien van Oleanders

Er zijn verschillende meningen over het al dan niet nodig zijn van een goeie snoeibeurt voor uw Oleander. Sommige beweren dat het de plant niet ten goede komt, andere zeggen dan weer dat het de groei en bloei bevordert. 

Als uw Oleander echter te groot is geworden dan moet juhem wel een beetje intomen. Met deze tips en tricks gaat het gegarandeerd goed;

  • Oleanders snoeit u in de herfst voordat ze naar binnen gaan of in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. 
  • Verwijder alle dode, zieke of beschadigde takken. 
  • Verwijder vervolgens takken die naar binnen groeien of die de vorm van de plant verstoren. 
  • Knip de takken af net boven een knop om de groei te bevorderen. Probeer geen bloemknoppen weg te knippen want dan zal de plant minder talrijk bloeien aankomende zomer. 
  • Als u de grootte van de plant wilt beperken, kunt u de takken tot ongeveer een derde inkorten of tot waar u de toekomstige zijtakken wenst. Probeer ook hier weer boven de knoppen te knippen of het gaat allemaal naar de knoppen. 

 

BELANGRIJK: Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!

De Oleander is een giftige plant, alle delen ervan zijn giftig, inclusief de bladeren, bloemen en zaden. Het kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder misselijkheid, braken, diarree en in ernstige gevallen kan het zelfs dodelijk zijn.

Wees voorzichtig: 

  • Draag handschoenen bij het snoeien 
  • Desinfecteer uw snoeigereedschap 

 

Waar Oleanders kopen

Bij Interflower; ons tuincentrum in Lokeren dat groter is dan 10.000 m3 hebben wij een wel heel brede waaier aan Oleanders, snoeigereedschap en alles wat maar met tuinieren te maken heeft. Neem uw tijd, kom langs en bekijk ons ruim assortiment. Heeft u honger gekregen na al de indrukken en ons bedwelmend assortiment? Dan kunt u bij onze cafetaria Lunchroom Lokeren terecht voor een hapje of een drankje om even alles te laten bezinken. Ons ervaren personeel nodigt u graag uit om een kijkje te komen nemen. Zij staan klaar met raad en daad en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. 

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?